Tres mil alumnes de secundària i batxillerat realitzaran pràctiques en els laboratoris de la Universitat

  • University Integration Office
  • January 14th, 2020
 
Cartell 'Fes Ciència'
Cartell 'Fes Ciència'

Estudiantat i professorat de centres de secundària de la Comunitat Valenciana visitaran, durant aquest mes de gener, el Campus de Burjassot-Paterna per a realitzar pràctiques en els laboratoris de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, de la Facultat de Ciències Biològiques, de la Facultat de Física i de la Facultat de Química.

En total, en la present edició 2020, participaran 3314 alumnes i 206 professores i professors de centres de secundària i batxillerat.

Aquestes pràctiques formen part del Programa ‘Fes Ciència a la Universitat de València’ que es promou des de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat de València i des del professorat dels centres. L'objectiu d’aquest és, d'una banda, acostar la Universitat als centres de secundària posant a la disposició de l’estudiantat i professorat els coneixements, recursos, aules i laboratoris dels centres del campus de Burjassot, així com, afavorir la interacció i treball conjunt entre professorat de secundària i professorat d'universitat i, sobretot, estimular l'estudi de les Ciències i de l'Enginyeria entre l'estudiantat de secundària.

Les pràctiques que l’alumnat podrà realitzar durant aquest mes inclouen: tallers d'Informàtica i Multimèdia, d'Electrònica Industrial i Telecomunicacions, de Tecnologia Química i Processos Industrials i de Ciència de Dades. Tots ells a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria. En l'activitat ‘La Biologia a les teues mans’ (Facultat de Ciències Biològiques) es realitzen tallers de Microbiologia i Zoologia, de Bioquímica i Botànica, de Genètica i Evolució i de Neurociència i Paleontologia. En l'activitat ‘Anem a l'Aula de Física Experimenta amb l'alumnat’ (Facultat de Física) s'ofereixen diversos tallers de Mecànica i d'Òptica. La Facultat de Química, en la seua activitat ‘Gaudint la Química’ oferta pràctiques de laboratori sobre Anàlisi Qualitatiu de Contaminants en Aigües, Electrodeposició de Coure, Reaccions químiques demostratives: Tints invisibles i Detecció d'Oxigen dissolt en Aigua.

Des de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat s'espera que l'estudiantat d'enguany aculla aquesta experiència amb el mateix entusiasme dels anys anteriors. Aquestes pràctiques constitueixen una oportunitat única perquè els i les joves estudiants de secundària i batxillerat i el seu professorat gaudisquen de la ciència en les instal·lacions de la Universitat de València.

More information: