Un assaig de Josep Guia estudia els inicis del cant coral al País Valencià

  • Press Office
  • June 13rd, 2019
 
Coberta el llibre.
Coberta el llibre.

El col·legi major Rector Peset acull aquest divendres (14 de juny) la presentació del llibre ‘Els inicis del cant coral al País Valencià. L’orfeó valencià El Micalet (1893-1905)’, de Josep Guia. L’acte començarà a les 19:30, amb les intervencions de Maite Simón, editora de Publicacions de la Universitat de València (PUV); Tonetxo Pardiñas, director de la Societat Coral El Micalet; Josep Cruells, director de la Federació de Cors de Clavé; Miquel Juan, director de la Coral Giner; Josep Lluís Valldecabres, director de l’Orfeó Valencià; i l’autor, Josep Guia.

El llibre és una edició corregida i augmentada de l’exposició commemorativa del 125è aniversari de l’Orfeó Valencià El Micalet (1893-1905). Per això, s’hi combinen els textos introductoris amb els retalls de premsa de l’època i les imatges relacionades. Un llibre que facilita l’accés directe a les fonts primàries, on el lector trobarà moltes notícies inèdites sobre cors i orfeons valencians. Així mateix, podrà veure com aquell moviment coral al País Valencià, majoritàriament d’extracció obrera i d’ideologia republicana, va rebre l’empenta inicial dels orfeons i les agrupacions corals del Principat de Catalunya, especialment dels Cors de Clavé.

Josep Guia (València, 1947) és doctor en Matemàtiques i en Filologia per la Universitat de València, on ha estat vicerector i professor del Departament d’Àlgebra. Ha publicat treballs de recerca matemàtica, d’assaig sobre la qüestió nacional i la repressió de la dictadura franquista, així com estudis sobre literatura catalana i textos sapiencials. És membre de la Junta Directiva de la Societat Coral El Micalet.
 

File in: Lletres