Un congrés analitza les relacions entre la comunicació i la biopolítica

  • November 29th, 2016
 
Congrés comunicació i biopolítica

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València acull del 30 de novembre al 2 de desembre, el I Congrés Internacional de Comunicació i Biopolítica’. La cita acadèmica proporcionarà un debat interdisciplinari per a pensar el concepte de biopolítica en el nou ordre mundial, en el qual la comunicació, en les seues diverses formes, està tenint un paper preponderant.

El congrés arranca aquest dimecres, dia 30 de novembre, a les 10 hores, amb la conferència inaugural de Saskia Sassen, professora de la Columbia University (EEUU) i doctora ‘honoris causa’ per la Universitat de València. L’acte tindrà lloc al Saló d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Altres ponents convidats són el periodista i director de cinema Gabriele del Grande, del qual es projectarà, dijous dia 1 de desembre, a les 18 hores, el documental ‘Io sto con la sposa’ (2014); la tunisenca Iqbal Gharbi, de la Universitat de Zitouna (Tunícia), amb la conferència ‘Voilement et dévoilement: biopouvoir et instrumentalisation du corps de la femme’, el dia 2, a les 13 hores; i, finalment, divendres, a les 19:30 hores, l’activista afgana Nadia Ghulam.

Altres temes que es tractaran en les diferents sessions del congrés, que s’ubicaran en el Saló de Graus, són els distints discursos (verbals, audiovisuals, artístics, narratius, mediàtics, acadèmics, polítics, científics y teòrics) que travessen les diferents formes d’ entendre les relacions subjecte/cos, vida/mort, femení/masculí,  salut/infermetat, que coexisteixen en tensió en la contemporaneïtat.

Tota la informació i el programa clicant ací.