Un investigador format en l’IDH, nou vicepresident del Comitè sobre Treballadors Migratoris de l’ONU

  • April 26th, 2016
 

Pablo Ceriani, investigador format en l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH), ha sigut elegit com a nou vicepresident del Comité sobre Treballadors Migratoris de l’ONU (CMW per les seues sigles en anglés). El CMW és un dels òrgans específicament creats per un tractat internacional, adoptat en l’àmbit de Nacions Unides, amb la finalitat de servir a la protecció de determinats drets humans concrets i a la lluita contra determinades violacions de drets contemplats en els esmentats tractats.

La finalitat del CMW és servir a la protecció de determinats drets humans concrets i a la lluita contra determinades violacions de drets contemplats en els esmentats tractats. En concret, correspon al CMW la supervisió del compliment i de les violacions de la “Convenció internacional sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migratoris i dels seus familiars” subscrita en 1990.

Pablo Ceriani ha cursat el màster i el programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional que organitzen l’ IDH i la Facultat de Dret, on aquest curs ha llegit la seua tesi doctoral, dirigida pels professors Javier de Lucas i Ángeles Solanes. Ceriani és advocat en exercici i professor en la Facultat de Dret de Lanus, Buenos Aires, on dirigeix també el Màster en drets humans i la Clinica Jurídica i és un dels codirectors del CELS, Centre d’Estudis Legals i Socials, que forma a advocats en exercici “pro bono”.