Un projecte de la Universitat de València, coordinat per Joan Oleza, medalla de l’Acadèmia d’Arts Escèniques

  • Press Office
  • February 27th, 2018
 
Joan Oleza.
Joan Oleza.

El projecte TC/12 ‘Patrimoni Teatral Clàssic Español’, del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València, coordinat pel catedràtic Joan Oleza, ha rebut, dilluns 26 de febrer, la medalla d’or de l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Espanya. L’acte de concessió de la medalla estava organitzat per l’Acadèmia, la Universitat de Múrcia i l’Ajuntament d’aquella ciutat.

El projecte TC/12 ha rebut el finançament del Pla Nacional de R+D+i del Ministeri d’Economia i Competitivitat a través dels programes CONSOLIDER i la RED CONSOLIDER. L’equip de recerca ha estat compost per 158 investigadors nucleats en dotze grups de nou universitats. En el cas de la Universitat de València, el grup es denomina ARTELOPE.

La medalla suposa un reconeixement per part de la professió teatral a un equip d’investigadors del teatre. El premi reforça, a més, un dels objectius principals del projecte, que és potenciar una política de transferència orientada cap a les companyies teatrals i els festivals de Teatre Clàssic.

El premi es concedeix com a colofó a una jornada de reflexió sobre l’activitat teatral. Entre altres intervencions, està programada una conferència d’Evangelina Rodríguez, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València, que parlarà sobre ‘Els clàssics i la cultura espanyola’.

More information: