Un projecte en el qual participa la Universitat, guardonat en els Premis Mundials de Sostenibilitat en Ports

  • Tarongers Institutes Support Unit
  • July 6th, 2020
 
Investigadors del projecte europeu LOOP-Ports.
Investigadors del projecte europeu LOOP-Ports.

El projecte europeu LOOP-Ports, del consorci del qual és membre l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat de València (IEI), ha sigut guardonat en els Premis Mundials de Sostenibilitat Portuària 2020 de la International Association of Ports and Harbors (IAPH) en la categoria de “Clima i Energia”.

LOOP-Ports (https://www.loop-ports.eu/ ), explica la investigadora María Feo Valero, “és un projecte coordinat per la Fundació Valenciaport i finançat per EIT Climate-KIC l’objectiu del qual és facilitar la transició a una economia més circular en el sector portuari mitjançant la creació d’una xarxa de ports en aquesta matèria, que proporcionarà un ecosistema d’innovació entorn de l’activitat portuària i estimularà la difusió d’iniciatives d’economia circular”. Actualment un total 44 entitats de catorze països, principalment autoritats portuàries i associacions de ports a nivell europeu formen part d’aquesta xarxa de ports( https://sustainableworldports.org/project/port-of-valencia-the-loop-ports-project/ ).

El projecte, que té una duració de 26 mesos finalitza al desembre de 2020. En Loop-Ports participen tretze socis pertanyents a sis estats de la UE (Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Dinamarca i Holanda): Fundació Valenciaport (coordinador); EIT Climate-KIC S.L.; Climate-KIC S.r.l.; Climate-KIC GmbH; Danmarks Tekniske Universitet (DTU); NTU International A/S; Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO); Università di Bologna; Universität Hamburg; Universitat Politècnica de Madrid; Universitat de València; Eco Environnement Ingenièrie (2EI) i Veolia Innove.

Els Premis Mundials de Sostenibilitat Portuària van ser creats per a reconéixer els millors projectes registrats en el Programa Mundial de Sostenibilitat Portuària (WPSP) de la IAPH, que va ser creat al maig de 2017 amb l’objectiu de coordinar els futurs esforços de sostenibilitat dels ports a tot el món i fomentar la cooperació internacional amb els socis de la cadena de subministrament, guiats pels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (SDG) de les Nacions Unides.

La cerimònia de lliurament de premis, prevista inicialment per a celebrar-se el mes de març a Anvers, en el marc de Conferència Mundial de Ports 2020 de la IAPH, i cancel·lada posteriorment a causa del COVID-19, es va celebrar finalment el 24 de juny de manera virtual, a través d’un webinar que va comptar amb la participació del director general de la IAPH, Patrick Verhoeven i de representants de les entitats premiades. Federico Torres, director de Seguretat, Medi Ambient i Instal·lacions de la APV, ha rebut, en representació del consorci del projecte, el guardó del projecte LOOP-Ports. Torres va destacar la gran rellevància que té aquest premi per als ports participants en el projecte perquè “significa el reconeixement del treball realitzat en relació amb el foment de l’economia circular com a estratègia de futur en els ports”.

L’IEI (Institut d’Economia Internacional de la Universitat de València) és un centre de recerca i formació especialitzada creat en 1995. El seu objectiu prioritari és promoure una plataforma de recerca, de caràcter obert i del més alt nivell acadèmic, en el marc ampli de l’anàlisi de l’economia i les relacions internacionals. Actualment es troben adscrits al IEI professors i investigadors de les àrees d’Anàlisi Econòmica, Economia Aplicada, Economia Financera i Direcció d’empreses.

L’IEI té una clara vocació de servei públic, per la qual cosa pretén respondre a la demanda de recerca més aplicada que emane del seu entorn, tant públic com a privat. Per açò, integra entre les seues activitats projectes de treball vinculats a iniciatives institucionals i empresarials, dins de l’àmbit local, nacional i internacional, als quals dota d’una perspectiva analítica i metodològica d’acord amb els principis i objectius d’excel·lència acadèmica que ho defineixen.

More information: