Un seminari contribueix a l´impuls i la difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

  • UV General Foundation
  • November 14th, 2017
 
Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) pactats amb les Nacions Unides.
Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) pactats amb les Nacions Unides.

La Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València i l’ERI-Sostenibilitat organitzen, el dia 15 de novembre, el seminari ‘L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la Universitat de València’, a l’Antiga Escola de Magisteri. Es tracta d’una trobada que pretén contribuir a l’impuls i la difusió de l’Agenda de les Nacions Unides amb una reflexió col·lectiva entorn dels ODS.

El seminari, obert a totes les persones i adreçat especialment a l’alumnat del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària, tractarà de crear consciència sobre la importància del tractament dels ODS, en particular a les aules de secundària.

Els objectius de la jornada són, per tant, contribuir al coneixement, l’impuls i la difusió dels ODS entre la comunitat universitària i, en concret, entre el futur professorat d’Educació Secundària, per a la seua implicació en la formació d’una ciutadania responsable conscient dels greus problemes socioambientals interconnectats als quals s’enfronta la humanitat. Una ciutadania que, al seu torn, està preparada per a participar en les accions necessàries i la presa de decisions fonamentades que facen possible la transició a societats més justes i sostenibles.

Impartit per l’Equip d’Investigació del Projecte ‘(Re)orientant la pràctica docent cap a la sostenibilitat: entorns presencials i virtuals per a la formació del professorat d’Educació Secundària’ de la Universitat de València, coordina el seminari la professora Amparo Vilches, i tindrà lloc al Saló d’Actes de l’antic edifici de l’Escola de Magisteri (av. Alcalde Reig 8, València).

Obriran la sessió, a les 9 hores, els vicerectors d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao; i d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre, que estaran acompanyats en l’acte inaugural pel director del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària, Xosé Manuel Souto; el director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament, José Miguel Soriano; i la coordinadora del seminari, Amparo Vilches.

La jornada transcorrerà al llarg de tot el dia, fins a les 20:30 hores, i inclou una taula de diàlegs sobre els ODS 2030, amb expertes de la Universitat de València; una Ruta ODS, dissenyada i duta a terme per la Universitat Complutense de Madrid; una taula redona sobre ODS i educació, a càrrec de professores de la UNED; i el taller ‘Universitat-Ciutat-ODS’, descrit com a “una manera de fer ciutadania per al desenvolupament des del patrimoni cultural” i consistent en la realització d’un recorregut a peu per la ciutat de València guiat pel responsable de l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València, Ximo Revert.

L’assistència al seminari és lliure i gratuïta, i només aquelles persones que vulguen acreditar la seua participació amb un certificat s’han d’inscriure gratuïtament a través de l’enllaç: http://www.fundacio.es/cursos-cooperacion

More information: