Un voluntariat que regala somriures

  • December 21st, 2017
 
Persones voluntàries del projecte. Blanca Aznar (tercera per l’esquerra).
Persones voluntàries del projecte. Blanca Aznar (tercera per l’esquerra).

Anna Boluda

Amb un poc de temps es pot ajudar a millorar la vida d’altres persones. Aquesta és la base del projecte de voluntariat ‘Desperta somriures’, en el qual participen diversos estudiants de la Universitat de València. “La idea va nàixer d’un grup d’amigues que havíem anat a la mateixa escola i allà ja féiem voluntariat. En arribar a la Universitat volíem continuar aquesta tasca, fer una aportació a la societat, i vam aconseguir posar-ho en marxa fa quasi dos anys des de la Fundació Iniciativa Social”, explica Blanca Aznar Martín, estudianta de quart de Farmàcia i una de les impulsores del projecte, que es va estrenar a principis del 2016.

Desperta somriures s’adreça a tres col·lectius de persones desfavorides: infants en risc d’exclusió, persones sense casa i gent major de la ciutat de València. “Amb els xiquets i xiquetes treballem en dues escoles, una a l’avinguda del Port i l’altra al barri de Natzaret, on ajudem en reforç escolar, sobretot amb activitats de lectura i càlcul, i també fem jocs que serveixen per a transmetre valors com ara la generositat, etc.”, indica Blanca Aznar. “Amb les persones sense casa participem en un centre d’atenció durant els caps de setmana. I amb gent major fem activitats puntuals”. Actualment el projecte aglutina més de quaranta persones voluntàries, no només de la Facultat de Farmàcia sinó també de Dret, Medicina o Biotecnologia, així com d’altres centres universitaris.

Xiquetes i xiquets participants en el projecte.

 

Campanya de Nadal: més voluntaris i més somriures
“Un dels nostres objectius és que cadascuna de les persones amb qui col·laborem puga sentir-se única i especial”, diu la voluntària. I per aconseguir-ho volen, per una banda, que se sumen més persones al voluntariat per tal d’ampliar l’atenció que es presta i, per una altra, confeccionar un regal especial sobretot per als xiquets i xiquetes als quals atenen mitjançat la campanya Motxilles de somriures. “La idea és fer-los arribar a cadascú una motxilla personalitzada amb coses que els puguen anar bé. En el cas dels infants això és, sobretot, material escolar i joguets: una pilota, pintures per a la cara, jocs de tota classe…”, especifica Blanca Aznar. És a dir, preparen un regal nadalenc per a cada infant, però necessiten col·laboració per a fer-ho possible. Per a les persones sense casa o la gent gran la motxilla pot ser simbòlica: “Dedicar-los temps, anar a parlar amb ells, fer un cert acompanyament. Però per arribar a tots caldria que més gent jove se sumara al projecte com a voluntariat”. 

Per a participar-hi es pot contactar amb Desperta somriures a través de la seua web, el seu compte de Facebook, de Twitter o d’Instagram

Grup de persones voluntàries amb les xiquetes i els xiquets.