Una acció artística a Magisteri tracta de sensibilitzar contra la violència de gènere i la lgtbfobia

  • Press Office
  • December 16th, 2020
 
Una de les intervencions de Ricard Huerta.
Una de les intervencions de Ricard Huerta.

Aquest dimecres, 16 de desembre, es presenta al hall de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València l’acció artística ‘69 dissidències’. Es tracta d’una proposta d'intervenció artística per al projecte I+D+I ‘Sensibilització en igualtat de gènere i diversitat sexual mitjançant intervencions artístiques en contextos universitaris’ (referència del Projecte GV/2020/069 Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital), que coordina la professora Amparo Alonso Sanz.

L’artista Ricard Huerta, catedràtic d’Educació Artística de la Universitat de València, presenta aquesta proposta en col·laboració amb dos grups d’alumnat de la Facultat de Magisteri, i dels professors Concha Daud (UV), Ismael Lozano (IES Manises), Vicente Monleón (mestre), Maria Zárraga (UPV) i Inmaculada Guerrero (Escola Superior de Dansa)

Amb aquesta acció es pretén interactuar amb les persones que transiten per un espai del campus, en aquest cas el Hall de la Facultat de Magisteri. Es tracta de disposar a terra 69 fulls de paper aquarel·la intervinguts per alumnat de la carrera de Mestre de Primària. Als papers s’han escrit i pintat textos breus on expliquen situacions de violència de gènere i homofòbica que han patit, presenciat o imaginat. El seu grafisme resulta important, ja que aquesta cal·ligrafia serà intervinguda posteriorment, tant en el propi paper com mitjançant aplicacions informàtiques escanejant els treballs gràfics.

La disposició de les 69 fulles a terra té la forma d'una lletra S, com una serp, la lletra inicial del projecte "Sensibilització". Tant les fotografies i vídeos que es fan durant la intervenció, com els resultats gràfics dels treballs, serveixen com a material per a una exposició posterior.