Verónica Cantó tanca el cicle ‘Dones i Literatura’ parlant sobre la literatura de gènere en homenatge a Isabel de Villena

  • Press Office
  • January 17th, 2018
 
Verónica Cantó Doménech
Verónica Cantó Doménech

'Una perspectiva sobre la literatura de gènere en homenatge a Isabel de Villena' és el títol de la conferència que Verònica Cantó Doménech, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va oferir aquest dimarts dia 16 a l’edifici històric de la Nau per a tancar el cicle ‘Dones i Literatura.

El cicle de conferències organitzat per la Universitat de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) vol posar en valor l’aportació de les dones al llarg de la història en la literatura, la història, l’educació i el dret, entre d’altres disciplines.

Verónica Cantó Doménech
Cocentaina (el Comtat) 1964. Llicenciada en Filosofia i Lletres (Secció Filologia Catalana) per la Universitat d'Alacant l'any 1987.  Directora de publicacions d'Editorial Marfil d'Alcoi des de l'any 1989. Presidenta de l'Associació d'Editors del País Valencià des del 1999 fins al 2002. Vocal de la Junta Directiva de la Federación de Gremios de Editores de España. Membre dels equips de treball Arc Mediterrani i Cultura Popular del CEP de Torrent durant els anys 1995, 1996, 1997 i 1998.  Col·laboradora del diari Levante-EMV en els cursos de valencià publicats en el suplement "Aula" durant els anys 1999, 2000 i 2001.  Arxivera de l'Arxiu Patrimonial de la Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina durant els anys 1989 i 1990.  Professora de valencià de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat d'Alacant durant el curs 1987/1988.  Professora de valencià en els IES de Novelda, Miguel Hernández, i Jaume II d'Alacant, durant el curs 1988/1989.

Autora de diversos llibres destinats a l'ensenyament no universitari i de llibres sobre l'aprenentatge del valencià, com ara Ortografia Valenciana; Els nostres verbs; Els pronoms febles; Diftongs, accentuació i dièresi; Valencià pas a pas. Elemental; Valencià pas a pas. Mitjà; Valencià pas a pas. Superior; Gramàtica valenciana.

Guardonada amb el Premi Joan Valls i Jordà per l'ús i promoció del valencià 2003, que atorga l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d'Alcoi.

La Universitat de València, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat, i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han programat aquest cicle amb l’objectiu posar en valor l’aportació de les dones al llarg de la història en camps com la literatura, l’educació, la ciència, l’art o el dret, entre altres disciplines, coincidint amb la prolongació dels actes al voltant de la figura de sor Isabel de Villena com a Escriptora de l’Any.

El cicle 'Dones i Literatura' té lloc en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i consta d’onze conferències que s’imparteixen des de gener de 2017 fins gener de 2018.  L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

Durant 2017 han passat per l’Aula Magna de La Nau dones com Josepa Cortés (Universitat de València), Julia Benavent (Universitat de València), Isabel Morant (Universitat de València), Carmen Alfaro (Universitat de València), Ana Aguado (Universitat de València), Capitolina Díaz (Universitat de València), Emilia Serra (Universitat de València), Carmen Agulló (Universitat de València) i ara Verònica Cantó (AVL), que tanca el cicle i posarà punt final als actes culturals dedicats a sor Isabel de Villena, Escriptora de l’Any, organitzats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Més informació: http://www.uv.es/infoactiv/activitats/donesiliteratura2017.pdf