Vora 4.000 experts de la matemàtica es donaran cita a la Universitat de València

  • Office of the Principal
  • July 12nd, 2019
 

La Universitat de València acull el International Congress on Industrial and Applied Mathematics, un dels més prestigiosos a nivell mundial i on es podran escoltar els més distingits experts en la matèria, els últims avanços i la seua aplicació i repercussió en la societat.

El Campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València serà l’epicentre de la matemàtica aplicada i industrial a l’acollir la XIX edició del International Congress on Industrial and Applied Mathematics (ICIAM), un dels més prestigiosos arreu del món i que té com a finalitat científica mostrar els avanços en matemàtica aplicada i industrial a tot el món, així com fer veure a la ciutadania tot el que les matemàtiques aporten per al progrés de la societat.

L’ICIAM és un congrés que s’organitza cada quatre anys i que en la darrera edició, el 2015, es va celebrar a Pequin i que ara ho fa a València. En aquesta edició s’esperen prop de 4.000 participants de 100 països diferents que podran gaudir i participar en les quasi 1.500 xerrades i els 27 conferenciants principals que donaran les conferències en paral·lel.

El congrés transcorrerà principalment al Campus de Blasco Ibáñez des del pròxim dilluns 15 fins el divendres 19 de juliol, realitzant l’acte inaugural al Palau de Congressos de València. Un acte que comptarà amb la presència de S.M. el Rei Felip VI; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque; i la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, entre d’altres autoritats.

A més, com a novetat d’aquest any, en la programació del congrés també podrem encontrar el dimecres 17 el Industry Day, una jornada divulgativa al voltant de la més alta innovació en la tecnologia matemàtica al món industrial, on es mostrarà al sector industrial el gran potencial innovador d’eines matemàtiques com l’estadística, el big data, i les tècniques de modelització, simulació i optimització, amb la finalitat d’establir nous canals de comunicació entre investigadors i potencials usuaris de les eines matemàtiques.