WebinarsLANAU aborda els reptes i desafiaments del sector del llibre davant la pandèmia

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • October 22nd, 2020
 
Irene Rodrigo i Luci Romero.
Irene Rodrigo i Luci Romero.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va centrar el debat de WebinarsLANAU en el sector del llibre i la literatura. La sessió va estar protagonitzada per la divulgadora literària i periodista Irene Rodrigo i la poeta i llibretera Luci Romero, que conversaren sobre la situació del sector al territori valencià en l’actual context de pandèmia. L’acte va ser moderat per la responsable de l’Observatori Cultural de la Universitat de València, Irene Liberia, i es va poder seguir en línia el dimecres, 21 d’octubre, a les 19 hores. Es va necessitar inscripció prèvia i gratuïta en www.uv.es/webinarslanau

En la sessió ‘Literatura en temps de covid’, Irene Rodrigo i Luci Romero debateren sobre els efectes que està tenint la pandèmia del coronavirus en la indústria cultural i literària valenciana, i també posaren l’atenció en les innovadores propostes que estan sorgint en els col·lectius relacionats amb els llibres i en els mitjans de comunicació per a continuar divulgant cultura en època de crisi. Entre altres qüestions, les ponents reflexionaren sobre la manera com la indústria editorial està adaptant les seues novetats a un món absolutament determinat per la covid-19; quines mesures han adoptat les llibreries en les diferents fases de desconfinament i quins reptes afronten a curt i mitjà termini; quines iniciatives han sorgit per  tractar de resistir la crisi i continuar promocionant la literatura o quines opcions plantegen les fires del llibre i els festivals literaris amb vista als pròxims mesos.

Irene Rodrigo és divulgadora literària i periodista. Es va graduar en Periodisme per la Universitat de València l’any 2013. Té estudis de música, oratòria i art dramàtic. En 2015 va començar el seu primer projecte de divulgació literària, Léeme, una plataforma transmèdia que té la missió de fomentar l’amor per la lectura. Des de 2017 fins aquest mateix any ha codirigit i presentat Una habitació pròpia, un programa de divulgació literària en la ràdio i la televisió d’À Punt. Actualment divulga literatura tant en la ràdio com en línia, i presta serveis de comunicació a diverses editorials.

Luci Romero és poetessa i llibretera. Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Granada i màster en Conservació i Gestió del Patrimoni Cultural per la Universitat de València, des de fa huit anys està al capdavant, junt amb el seu soci David Brieva, de la llibreria “Bartleby”, a Russafa. Ha publicat els llibres Autovía del Este, El DiluvioWestern i El tiempo de la quema, i també apareix en l’antologia SaisDiecinueve poetas desde la Bella Varsovia. Va ser coeditora de la plaquette Flechas de Atalanta i l’any 2010 va obtenir el premi La Voz+joven de La Casa Encendida.

‘WebinarsLANAU: converses ciència, evidència i raó’ és una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l’Observatori Cultural, per a promoure la reflexió, la conversa i el debat mitjançant seminaris en línia gratuïts en què s’aborden les polítiques culturals i la situació dels diversos sectors de la cultura al territori valencià. El programa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament  de València, i totes les sessions requereixen inscripció prèvia i gratuïta en www.uv.es/webinarslanau. Els seminaris web realitzats fins ara estan disponibles en la llista de reproducció ‘WebinarsLANAU’ del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.