Xera acull una trobada de la càtedra AVANT sobre l'agricultura com a instrument de desenvolupament

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • January 31st, 2022
 
Imagen de la noticia

El pròxim 2 de febrer el Centre sociocultural de Xera acull aquesta jornada amb l'objectiu d'analitzar i debatre la situació del sector agrari en municipis en risc de despoblació entenent que les causes de l'abandó de terres i la despoblació poden tindre solucions simultànies.

La Càtedra AVANT, promoguda per la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, ha impulsat aquesta activitat en col·laboració amb el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, l'Ajuntament de Xera, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i de Medi natural i la Càtedra d'Estructures Agràries de la UPV. En aquesta ocasió participen per part de la Càtedra AVANT els investigadors de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València.

La inauguració de la jornada tindrà lloc en el Centre sociocultural de Xera el dimecres 2 de febrer a les 10:15 hores, a càrrec de l'alcalde de Xera, Alejandro Portero, i la directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra. Prèviament, el coordinador de les Càtedres interuniversitàries AVANT, Vicente Budí, presentarà la Càtedra AVANT i detallarà els objectius de la jornada; i José Mª García Álvarez-Coque, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Politècnica de València, compartirà la visió d’AVANT de la situació de l'agricultura en les àrees rurals valencianes.

A les 10:30, Roger Llanes, secretari Autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA) impartirà una ponència sobre Polítiques agràries i despoblació.

Consuelo Calafat, co-directora de la Càtedra AVANT-UPV i professora del Departament d'Economia i Ciències Socials (UPV) oferirà la conferencia Estructures Agràries i instruments de gestió de terres per a fer front a l'abandó.

La directora de l'Institut Universitari en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria de la Universitat de València, María José Vaño, participarà en la jornada amb la conferència Propostes des del cooperativisme agroindustrial.

A continuació, Jorge Hermosilla Pla, co-director de la Càtedra Avant i catedràtic de Geografia de la Universitat de València, moderarà una taula sobre experiències i casos d'èxit en el sector agrícola en àrees despoblades, que poden ser implementats en regions rurals de la Comunitat Valenciana. Participaran: Cruz López, de la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi (MITV); Blas Aparicio, president d’Ecoaromuz; Francisco Castelló Argente, d'ABN Olis Coop. V. Navarrés; i Chelo Alfonso, alcaldessa d'Andilla, que comentarà la Fira de la Tòfona-Andilla-La Serrania.

La trobada finalitzarà amb les conclusions que exposaran Antonio Quintana Martínez, director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; i Jeannette Segarra, directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament. La jornada, com les organitzades anteriorment, estan obertes al públic i s'emeten en directe.

Fes clic ací per a seguir l’emissió en directe.

Fes clic ací per a consultar el programa complet. 

More information: