Xulella acull l’exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • June 18th, 2018
 
D'esquerra a dreta: El vicerector Jorge Hermosilla, l’alcalde de Xulilla, Vicente G. Polo, i el comissari Víctor Agulló.
D’esquerra a dreta: el vicerector, Jorge Hermosilla, l’alcalde de Xulella, Vicente G. Polo, i el comissari, Víctor Agulló.

La inauguració ha sigut aquest dilluns, 18 de juny. Els 32 panells que formen la mostra posen de manifest la creixent importància social, econòmica i cultural del fenomen rúning a la Comunitat Valenciana. Les aportacions d’una quarantena d’investigadors i investigadores de la Universitat de València i d’altres especialistes en la matèria així ho demostren.

La mostra s’ha presentat a Xulella aquest dilluns 18 de juny,al vestíbul de l’Auditori d’aquest municipi dels Serrans. A la presentació han assistit el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el comissari de l’exposició, Víctor Agulló, així com l’alcalde de la localitat, Vicente G. Polo.

En aquesta exposició han participat 48 autors, la majoria docents i investigadors/es de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en rúning. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l’exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s’aborde el fenomen del rúning des d’una àmplia varietat d’òptiques com ara la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, entre altres.

La mostra Territori valencià, territori runner realitza una “radiografia acurada i científica de la situació actual del rúning, de les seues capacitats i reptes de futur”, assegura el comissari de la mostra, el professor Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia Social).

“La Universitat de València ratifica una vegada més el seu compromís amb la societat valenciana participant en un projecte acadèmic en el qual s’aborda l’esport del rúning des de diverses perspectives acadèmiques, amb una meta comuna, la transferència de coneixement a l’escenari territorial valencià”, ha subratllat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla.

La mostra romandrà a Xulella fins al 30 juny, després continuarà el seu recorregut itinerant per diversos municipis del territori valencià. Aquesta exposició ha estat produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançada per Caixa Popular i la Direcció General d’Esports.