Aeròdroms valencians de la Guerra Civil

 
Cartell de l'exposició
Període de l'esdeveniment:
  • De 23 de d’octubre de 2018 a 30 de de novembre de 2018. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 14:00.
  • De 23 de d’octubre de 2018 a 30 de de novembre de 2018. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 18:30 a 20:30.
 

Lloc de realització: Sala d'exposicions de Ca la Vila, Llíria

 
Descripció:

Durant la Guerra Civil espanyola, l'aviació es conformà com un dels factors més importants per declinar la balança cap a un bàndol o cap a altre. Davant d'aquesta situació i la insuficiència d'infraestructures existents, es construïren una sèrie d'aeròdroms per tota la geografia espanyola. El territori valencià no en seria una excepció i, al llarg de la contesa, s'instal·laren fins a 38 camps d'aviació per abastir els fronts i defensar-se dels atacs enemics. La present exposició presenta aquests aeròdroms i els seus elements –llocs de comandament i de guàrdia, refugis, polvorins...– com una xarxa per a la defensa del territori, a més de situar-los en el seu context històric mitjançant els bombardejos i la guerra aèria, els aparells i aviadors, la producció industrial, la cartografia, o la cultura, l'art i la memòria que els envolta. Horari: Matins. Dilluns a divendres de 9 a 14 h. Vesprades. Dimarts a diumenges de 18:30 a 20:30 h.

 
Organitza:

Cátedra Demetrio Ribes.

https://catedrademetrioribes.com/

 

Contacta: catedradr@uv.es

 
Més informació: