INSCRIPCIÓ: VI Edició de la Universitat de Primavera d'Alzira (23 d'abril)

 
VI Universitat Primavera Alzira (UPA)

Període de l'esdeveniment: De 30 de de març de 2021 a 22 de d’abril de 2021. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 00:00 a 00:00.

 

Lloc de realització: Museu Municipal d'Alzira (MUMA). Carrer de Sant Roc, 16 (Alzira)

 
Descripció:

La Universitat de València estarà present en el territori valencià, també en aquest any de 2021, gràcies al programa “Universitats Estacionals”, que ha romàs fidel en tot moment a la societat valenciana portant la producció científica de la U.V. fins a un total de 20 seus repartides per tota la província de València. En aquest programa, impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, s'han organitzat les temàtiques de les diferents jornades atenent les demandes de les diferents poblacions amb l'objectiu de fer-les el més atractives i interessants possible. Parlem d'unes “Estacionals” que, en alguns casos com ara Ontinyent, ja arriben a la seua onzena edició.

LLOC: Museu Municipal d’Alzira (MUMA)

TÍTOL: LA BIODIVERSITAT VALENCIANA DAVANT EL REPTE DEL CANVI GLOBAL

Aquesta edició està dedicada a abordar la problemàtica del canvi global i el seu impacte sobre la biodiversitat a la Comunitat Valenciana. L'enorme atenció mediàtica dedicada al canvi climàtic oculta a l'opinió pública altres factors com la fragmentació i destrucció d'hàbitats, la contaminació de l'aire, els sòls i les aigües, la sobreexplotació d'espècies, o la introducció d'espècies exòtiques, que suposen una amenaça potser més immediata per a les espècies i els ecosistemes. Per a explicar tots aquests factors d'amenaça de manera general, i posar de manifest el seu impacte en la flora, fauna i ecosistemes del nostre territori, hi comptarem amb la participació d'experts de la Universitat de València i personal tècnic de la Generalitat Valenciana. El programa inclou 6 conferències, en les quals es tractaran moltes de les amenaces per als espais protegits valencians en general, i per a alguns exemples representatius d'organismes: mamífers marins, rapaços, papallones, líquens, i flora rara, endèmica i amenaçada. Les conferències estan dirigides a docents, professionals, estudiants i ciutadania en general, per la qual cosa tindran un enfocament divulgatiu, a l'una que rigorós.

Les excepcionals mesures sanitàries que s'han adoptat per a la realització d'aquesta jornada fan necessària una inscripció prèvia (enllaç a la inscripció), que és totalment gratuïta a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Una vegada inscrit/a, es podrà assistir a la jornada de manera presencial (fins completar l'aforament del MUMA limitat per les normes COVID); però també es podrà seguir de manera telemàtica, a través d'aquest enllaç que s'habilitarà minuts abans de l'inici de la jornada (enllaç a l'streaming). A més, totes les persones inscrites obtindran un certificat d'assistència

 
Organitza:

Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat

Ajuntament d'Alzira

Diputació de València

Caixa Popular.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta: unitatsuport@uv.es

 
Més informació: