Les nostres orquídies. Exposició.

 
Les nostres orquídies. Lluís Ibañez.

Període de l'esdeveniment: De 4 de de maig de 2018 a 31 de de maig de 2018. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:00 a 21:00.

 

Lloc de realització: Sala Hort de Tramoieres. Jardí Botànic UV. C/ Quart 80

 
Descripció:

El Jardí Botànic UV acull 'Les nostres orquídies', una mostra fotogràfica de Lluís Ibáñez dirigida per l’associació Ateneu de Natura que pretén posar en valor la gran biodiversitat d’orquídies silvestres que podem trobar al nostre territori, des d’una mirada artística i seductora que ens farà redescobrir el nostre patrimoni natural.

I és que encara que solem vincular les orquídies a la raresa, bellesa i exotisme de les llunyanes selves tropicals, també podem trobar-les ací, prop de casa, encara que més xicotetes i tímides. Moltes d’elles no arriben als 15 cm d’altura i creixen amagades entre la natura passant totalment desapercebudes, comenta Ibáñez. Però encara que discretes i escasses, les nostres orquídies, les autòctones, són sempre bellíssimes i importants ja que solen ser espècies amenaçades amb poca protecció, així que necessiten ser més conegudes per poder ser estimades i respectades.

En aquest sentit sorgeix aquest projecte amb més de 50 espectaculars fotografies, de gran bellesa i detall, capturades al massís dels Ports a Castelló. Una àrea d’unitat geomorfològica i complexitat geològica, paisatgística i botànica, on es troben representades la meitat de les 115 espècies d’orquídies que hi ha a la península Ibèrica. Un tresor de la natura que ens revela aquest “caçador d’instants mogut per una profunda estima pel seu país, pel patrimoni natural”.

La mostra s’exposarà a la sala Hort de Tramoieres del Botànic durant tot el mes de maig, dins l’agenda temàtica que el Jardí ha organitzat durant tot aquest mes al voltant de les orquídies.

Inauguració: dissabte, 5 de maig, a les 12 h.

 
Organitza:

Jardí Botànic de la Universitat de València .

http://www.jardibotanic.org/

 

Contacta: cicbotanic@uv.es

 
Més informació: