La rectora de la Universitat de València participa a l’Acte Oficial d’Obertura del Curs Acadèmic de les universitat valencianes celebrat a la Universitat d’Alacant

  • Gabinet de la Rectora
  • 24 de setembre de 2020
 
Imagen de la noticia

L’acte, el qual ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat d’Alacant, ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, tots els rectors i rectores de les universitats públiques valencianes i els rectors de la UCV i la UEV.

La Universitat d’Alacant (UA) ha acollit aquest dijous 24 de setembre l’Acte Oficial d’Obertura del Curs Acadèmic 2020-2021 de les universitats valencianes. Un acte que, a causa de la pandèmia de la COVID-19, ha sigut adaptat per reduir l’aforament, garantint, així, les necessàries mesures de prevenció i seguretat. Els protocols de seguretat i higiene anti-Covid han fet que l’aforament habitual del Paranimf, que és d’unes 900 persones, s’haja limitat a 200. Per aquest motiu, la institució acadèmica ha habilitat una altra sala per a les persones que vulguen seguir l’acte a través de streaming. Així mateix, el coronavirus ha fet que s’haja eliminat del programa el tradicional lliurament de distincions als membres de la comunitat que celebren els 25 anys de servei, les jubilacions i les defuncions.

L’acte ha estat presidit pel rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. També han estat a la taula presidencial la rectora de la Universitat de València (UV), M.ª Vicenta Mestre, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón, el rector de la Universidad Miguel Hernández d’Elx (UMH), Juan José Ruiz, el rector de la Universitat Catòlica de València San Vicent Màrtir (UCV), José Manuel Pagán, la rectora de la Universitat Europea de València (UEV), Rosa Sanchidrián, el President del Consell Social de la UA, Adolfo Utor, i la secretaria general de la UA, Esther Algarra.

La cerimònia, que ha començat amb la interpretació del Canticorum jubilo i l’entrada de la comitiva acadèmica formada prèviament al pati de la Facultat de Dret i reduïda a rectores, rectors i autoritats, ha disposat en primer lloc de la lectura de la memòria del curs acadèmic 2019-2020 per part de la secretaria general de la universitat. En segon lloc, la lliçó inaugural ha estat a càrrec del catedràtic d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de l’Escola Politècnica Superior, Juan Manuel García, amb el títol ‘Disseny formal d’arquitectures computacionals. El projecte OzonoTecnia’, fent valdre la seua disciplina en un context de pandèmia com l’actual.

A continuació, el rector de la Universitad d’Alacant, Manuel Palomar, ha fet referència a la necessitat de recuperar els nivells de finançament a les universitats públics, i ha destacat la digitalització i la intel·ligència artificial com “un tren que no es pot perdre”.

L’acte ha conclòs amb la intervenció del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui ha advocat per concretar “una gran estratègia per la ciència” per garantir “l’estabilitat” i la “progressió del coneixement”. “Institucions, empreses, hem de passar de les paraules als fets, hem d’augmentar clarament les inversions en investigació”, ha afirmat. A més, ha assenyalat tres grans objectius: digitalització, sostenibilitat i resiliència.