La selecció de cursa de muntanya de la UV s’emporta tres medalles en el CADU

  • 18 de febrer de 2020
 
Guanyadores i guanyadors de la Cursa de Muntanya
Guanyadores i guanyadors de la Cursa de Muntanya

Medalla de plata per equips, a la qual se suma un or i un bronze en classificació femenina. Aquest va ser el còmput total de metalls que va guanyar la selecció de cursa de muntanya de la Universitat de València en el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari.

El CADU va ser organitzat per la Universitat de València i aquesta edició, a diferència de les anteriors, va anar adreçat únicament per a l’esportista universitari, ja que amb això el que es vol és “donar l’oportunitat a l’estudiantat que l’esforç que facen serà molt més visible”, va assenyalar Miguel Ángel Torregrosa, tècnic del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València. “El fet d’estar integrat en altres proves, el que fa és que quede sense reflex aquesta vinculació que té l’universitari amb la prova”, va afegir.

La prova va tindre un increment en participació respecte als anys precedents. Quant a les característiques del recorregut, es va dissenyar un traçat circular, apte per a tot tipus de participants, marcat per la combinació de pistes forestals pel medi rural i natural.

Classificació

Per universitats, la Universitat Politècnica de València es va emportar l’or, seguida per la Universitat de València que es va penjar la plata; i el bronze va ser per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

En la classificació femenina, el primer lloc va ser per a l’estudianta de la UV Vanessa Romero, en segona posició va quedar Laura Domene de la UPV i el tercer lloc també el va ocupar una corredora membre de la selecció de la UV, Anna Jensen.

En masculí, Jordi Carratalá de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir va ser el campió de la prova, i el segon i tercer llocs els van ocupar corredors de la UPV, Pablo Sanchis i David Morcillo, respectivament.

El Campionat va comptar amb l’esforç de l’Ajuntament de Iàtova, a més del grup excursionista de muntanya de Iàtova ATAVA i del club de motocròs, que van col·laborar estretament amb l’organització per al disseny de l’itinerari. Torregrosa conclou: “L’Ajuntament de Iàtova ha prestat a l’organització tot el seu suport per a poder dur a terme la prova”.