‘Conèixer la Universitat’ centra la Jornada d’Informació en el futur de l’ocupació i les competències en 2030 i l’elecció d’estudis

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 29 de gener de 2020
 
La Jornada d’Informació per a Orientadors té lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.
La Jornada d’Informació per a Orientadors té lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Xavier Martínez-Celorrio, professor de Sociologia de l’Educació de la Universitat de Barcelona, serà l’encarregat d’impartir la conferència inaugural de la XXIV Jornada d’Informació per a professionals de l’orientació, equips de direcció i professorat dels centres d’ensenyament secundari. Aquesta activitat, que inaugurarà Adela Valero, vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, s’emmarca dins el programa 'Conèixer la Universitat de València' i tindrà lloc el dijous, 30 de gener, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

El futur de l’ocupació i les competències en 2030 serà el títol de la conferència principal impartida per Martínez-Celorrio, qui és expert en desigualtats educatives, mobilitat social i polítiques de cohesió social. Durant la jornada, també es presentaran els nous dobles graus per al curs 2020-2021: Física+Matemàtiques i Física+Química. Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, serà l’encarregada de moderar una taula al respecte en què intervindran Jordi Vidal, degà de la Facultat de Física, Adela Mauri, degana de la Facultat de Química, i Juan Monterde, degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques. A continuació, Ruth Mestre, cap d’iniciatives de Diversitat de la UV, presentarà el Protocol d’atenció a la identitat i a l’expressió de gènere de la UV al públic assistent. I ja en l’últim tram de la jornada, Isabel Vàzquez parlarà sobre Accés i admissió a la universitat: PAU, AvAU, ABAU, i Antoni Gil, coordinador general d’Accés del Sistema Universitari Valencià, farà la intervenció final per explicar les novetats de l’accés a la universitat per al curs 2020-2021.

La Jornada d’Informació als orientadors reunirà més de 300 persones vinculades amb l’ensenyament secundari, l’orientació i l’assessorament en la tria d’estudis universitaris. L’activitat, que s’emmarca dins del programa Conèixer la Universitat, ve precedida per la participació en el Saló d’Orientació Universitària Unitour, el 29 de gener, al Museu de les Ciències. Ja en febrer, es desenvoluparan les visites guiades als centres dels campus de Blasco Ibáñez, Burjassot i Tarongers, l’acció més nombrosa del programa.

Conèixer la Universitat és una iniciativa de comunicació que va nàixer l’any 1996 i fou pionera a l’hora d’establir vincles amb la comunitat educativa de nivells preuniversitaris. El programa, que s’organitza des del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), mostra l’oferta formativa i els serveis i centres de la Universitat de València als futurs universitaris. Com a complement a les diferents accions dels programa, el Sedi elabora i distribueix la Guia de Graus i Accés, amb els plans d’estudi de la Universitat i informació sobre l’accés i l’ingrés que inclou les notes de tall i les ponderacions.

Més informació: