“Conversa al Campus” sobre violència i assetjament LGTBIfòbic a les universitats

  • Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives
  • 20 de novembre de 2020
 
“Conversa al Campus” sobre violència i assetjament LGTBIfòbic a les universitats

Dins el cicle “Converses al Campus”, Diversitats programa el 27 de novembre un diàleg a tres bandes per abordar l’assetjament i violències LGTBIfòbiques a les universitats, amb motiu de la celebració del Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. L’acte serà a les 10:00 h a través de Blackboard.

El cicle Converses als Campus que organitza Diversitats, amb un format dinàmic i un tarannà divulgatiu, proposa acostar a la comunitat universitària reflexions i debats contemporanis al voltant de la diversitat. En aquesta ocasió, amb motiu del 25N i del procés d’elaboració d’un nou Protocol d’actuació i resposta davant de l’assetjament sexual, per raó de sexe i altres assetjaments discriminatoris de la Universitat de València, se’n parlarà de discriminacions i violències LGTBIfòbiques a les universitats des d’una perspectiva interseccional.


La vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, inaugurarà l’acte en què hi participarà Barbara Biglia, professora del departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili i investigadora principal del projecte SeGReVUni; José I. Pichardo, professor del departament d’Antropologia Social de la Universidad Complutense de Madrid i director del grup d’investigació “Antropología, Diversidad y Convivencia”; i Qamar, estudiante de la Universitat i membre del col·lectiu Polymorfia. Moderarà i dinamitzarà la conversa ruth mestre, cap d’iniciatives de diversitat de la Universitat.


La proposta consisteix en debatre els elements comuns amb les violències masclistes i en especial, els comentaris LGTBIfòbics i els tractaments discriminatoris que encara es produeixen a les universitats envers persones amb sexualitats i/o expressions de gènere no normatives. Entre altres, es presentarà el projecte de Codi de conducta i bones pràctiques en matèria de diversitat que s’està treballant des dels grups de treball de Diversitats.

 

La professora Barbara Biglia presentarà la seua recerca pionera en matèria de violències sexuals i de gènere en la universitat, així com una anàlisi dels protocols d'assetjament vigents a diferents universitats catalanes. Qamar aportarà la seua visió com a estudiant i en parlarà de situacions que es donen en les classes, la necessitat de què aquests protocols incloguen l’estudiantat i sobre el treball dels col·lectius d'estudiants com espais segurs. Per últim, Pichardo relatarà la seua experiència en la implementació del protocol contra l’assetjament LGTBfòbic i en parlarà també de discriminacions a l’àmbit laboral entre el personal d’administració i serveis i el professorat.


El diàleg tindrà lloc el divendres 27 de novembre a les 10:00 hores a través de Blackboard. Cal inscripció prèvia a diversitats@uv.es.

Imatges: