El director del Museu del Prado i la Càtedra de Finances Banc Santander, guardonats en els Premis Universitat-Societat

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 8 de gener de 2018
 
Imagen de la noticia

El director del Museu del Prado, Miguel Falomir, i la Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander són dos dels guardonats enguany en els Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València. Tant Miguel Falomir com la Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander tenen un punt en comú: el vincle que existeix amb la institució acadèmica. Falomir va ser estudiant de la Universitat de València i la Càtedra de Finances organitza activitats que permeten a l’estudiantat complementar la seua formació en finances i gestió empresarial.

La Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander ha sigut premiada enguany en la categoria Càtedres Institucionals o d’Empresa de la Universitat de València. Aquesta secció, nova enguany en els Premis Universitat-Societat, naix per a premiar aquelles càtedres que destaquen especialment pel seu suport a una àrea determinada i amb la qual existisca una vinculació real des de la Universitat de València. La càtedra ha sigut premiada per la seua trajectòria en l’organització d’activitats formatives que permeten a l’estudiantat de grau completar la seua formació. A més, actua com a altaveu per a la divulgació a la societat de temes relacionats amb les finances, la gestió empresarial i l’exposició internacional de les empreses. També gestiona conferències, jornades i cursos, i fomenta l’activitat investigadora dels membres de la comunitat educativa, així com la publicació d’articles, monografies i llibres.

Miguel Falomir, Alumni Plus
Per la seua banda, Miguel Falomir rep el premi en una de les dues modalitats Alumni Plus, que en aquest cas destaca l’excel·lència professional, acadèmica i empresarial d’antics alumnes de la Universitat de València amb una trajectòria contrastada. L’altre guardó d’aquesta modalitat ha recaigut en tres estudiants: Jessica Ortega, Vincent Blay i Carolina Sanz.

Jessica Ortega, llicenciada en Psicologia, dirigeix el projecte PROGRAMA PREV@CIB, que ofereix tant a l’alumnat com al professorat eines per a previndre el ciberbulling. Vincent Blay és investigador en formació dins del Programa de Doctorat en Enginyeria Química Ambiental i de Processos, i coordina Scienceart, una plataforma que busca que la interacció entre personal científic i gràfic siga el més fluida possible. Finalment, Carolina Sanz, estudianta del Grau de Turisme, forma part del projecte ATURI que du a terme accions als municipis de les zones de l’interior o rurals per a promoure un desenvolupament sostenible a través del turisme col·laboratiu, compromés i independent.

El Premi a la Trajectòria de Col·laboració ha recaigut en la Unitat Militar d’Emergències (UME), que té un conveni amb la Universitat de València per tal que l’estudiantat puga realitzar pràctiques, activitats i cursos que milloren la seua formació. A més, aquesta estreta col·laboració que desenvolupen ambdues entitats desembocarà pròximament en un postgrau sobre emergències.

Professorat premiat en Excel·lència Docent
Els Premis Universitat-Societat també tenen com a objectiu destacar la professionalitat del quadre docent vinculat a la Universitat de València a través del Premi a l’Excel·lència Docent. Enguany ha sigut premiat el professorat següent: Vincent Cerverón, professor titular d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE); Javier Molina, professor titular de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri; María Antonia Noguera, professora titular de Farmacologia de la Facultat de Farmàcia; Margarita Parra, catedràtica de Química Orgànica de la Facultat de Química; i Rosario Serra, professora titular de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret.

Així mateix, el Consell Social, a través de la modalitat Recerca i Desenvolupament, premia accions i projectes de col·laboració en R+D entre grups de la Universitat de València i empreses dels quals resulte una relació model de cooperació. Enguany ha sigut el cas d’Aurora Seco, del Departament d’Enginyeria Química amb Aqualia, ja que a través d’aquesta col·laboració Seco ha pogut realitzar treballs sobre la qualitat de les aigües dels litorals marítims, la seua recuperació, la directiva marc d’aigües d’Europa i el seu compliment a la Comunitat Valenciana, entre altres.