‘Quan dormen els arbres’ obri les portes amb una ruta a la llum de la lluna pel Jardí Botànic

  • Jardí Botànic
  • Eva Pastor Serra, Elisa Caballer Bellido
  • 24 de setembre de 2018
 
Quan dormen els arbres

L’exposició ‘Quan dormen els arbres’, amb fotografies de Lluís Ibàñez i organitzada per Ateneu de Natura, ha obert les portes a l’Estufa Freda del Botànic. Per acompanyar la inauguració de la mostra, les persones assistents podran gaudir de ‘Quan dorm el Botànic’, una ruta nocturna pel Jardí Botànic de la Universitat de València a la llum de la lluna plena. Dues propostes en què el silenci s’imposa per respecte i admiració als vertaders protagonistes: els arbres.

Quan els arbres dormen la majoria d’éssers els imiten i els pocs que vetlen respecten la quietud. Els arbres dormen i descansen de la intensa tasca que amb un altruisme esplèndid ens regalen durant el dia i que, moltes vegades, oblidem o no valorem. A prop, un caçador d’imatges, Lluís Ibàñez, els observa.

El resultat del seu treball és el que podrem admirar en aquesta mostra en què Ibàñez i Ateneu de Natura pretenen compartir l’estima pel patrimoni natural i homenatjar el merescut descans de tan valuosos companys. Trobarem fotografies del ginebre de Ginero (Juniperus oxycedrus), el Pi del Salpasser (Pinus nigra subsp. Salzmanni), el Noguer del mas de Pau (Juglans regia) o el Faig Pare (Fagus sylvatica), entre altres arbres amb nom propi. De fet, Quan dormen els arbres és una selecció d’obres del projecte Arbres amb nom propi que va encetar fa anys el mateix autor per reflexionar sobre el paisatge i la interacció entre les persones i l’espai. La bellesa de les imatges dels arbres retratats, de ben segur, ens faran viatjar al lloc on les persones també ens troben amb els somnis.

Lluís Ibàñez és de Benicarló i està interessat des de fa anys per la fotografia. Assegura que, com a estudiós del paisatge, se sent particularment compromés amb el seu territori, les comarques del nord de Castelló, on ha desenvolupat i materialitzat diferents projectes. Ateneu de Natura és una associació de divulgació científica i de promoció de la conservació de la natura que treballa al voltant de la paleontologia, la zoologia, la botànica i l’ecologia.

L’exposició Quan dormen els arbres estarà oberta al públic des del 25 de setembre fins el 18 de novembre, a l’Estufa Freda del Botànic. Ha estat organitzada pel Jardí Botànic de  la Universitat de València i Ateneu de Natura i ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Més informació: http://links.uv.es/bpp0Owt