‘De la escritura como resistencia’, un llibre homenatge a Jenaro Talens a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 4 de desembre de 2019
 
Imagen de la noticia

L’Aula Magna del Centre Cultural La Nau va acollir, el passat 3 de desembre, la presentació del llibre ‘De la escritura como resistencia’, organitzada per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Aquest assaig recull les contribucions de diversos autors que des de diferents dominis reten un homenatge al professor emèrit de la Universitat de València Jenaro Talens.

En la presentació d’aquest llibre van intervindre el mateix Jenaro Talens i els quatre editors de l’obra: Giulia Colaizzi, Manuel de la Fuente i Santiago Renard, professors de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València; i Santos Zunzunegui, professor emèrit de la Universitat del País Basc.

Jenaro Talens és un poeta, assagista i traductor gadità nascut a Tarifa que ha desenvolupat gran part de la seua carrera professional a la Universitat de València, on va ocupar, des de 1968 fins a l'any 2016, les càtedres de Literatura Espanyola, Teoria de la Literatura i Comunicació Audiovisual. A més d’escriure cèlebres assajos i poemaris, també ha traduït a l’espanyol clàssics de Samuel Beckett, Hermann Hesse, Johann Wolfgang Goethe, William Shakespeare o Bertolt Brecht, entre altres famosos escriptors.

‘De la escritura como resistencia’ esdevé un homenatge a Jenaro Talens, amb una trajectòria professional marcada per la pluralitat, la curiositat intel·lectual consistent i coherent i la interlocució permanent. En aquest volum es poden trobar contribucions de diferents autores i autors que reten, així, homenatge des dels diversos dominis de la creació o l'assaig.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.