‘My Way’, una App de gestió de bitllets del transport públic, guanya el concurs Ford Dound Smart Mobility challenge

  • Gabinet de Premsa
  • 24 de maig de 2021
 
Imagen de la noticia

El concurs, organitzat per la Universitat de València i la Ford Fund, promou idees de negoci basades en la mobilitat sostenible i el disseny de ciutats intel·ligents. El projecte guanyador ha sigut ‘My Way’, una aplicació mòbil que centralitza en una sola interfície tots els bitllets de transport públic urbà, per a facilitar la mobilitat i evitar l'acumulació innecessària de targetes físiques. Els altres dos projectes finalistes han sigut NetCare i EVLocker.

NetCare és una aplicació concebuda per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, facilitant la seua comunicació i la seua connectivitat amb les seues persones pròximes. Per la seua part, EVLocker proposa un sistema de taquilles integrades en el teixit urbà que permeten la càrrega de qualsevol mena de vehicle elèctric, fomentant així la seua utilització i una major sostenibilitat en la mobilidad a les ciutats. Els integrants de My Way pertanyen al grau en International Business / Negocis Internacionals de la Universitat de València, mentre que els membres de NetCare pertanyen al grau de Ciències Polítiques i de l’Administració Pública i els de EVLocker al grau d’Enginyeria Electrònica Industrial de l’ETSE.

El projecte guanyador rebrà un premi de 12.500 €, destinat a facilitar la implementació real del projecte com a idea de negoci viable. Per part seua, els dos projectes finalistes rebran una ajuda de 5.000 € cadascun amb el mateix objectiu.

La sessió final del concurs #SmartMobilityChallenge s'ha celebrat en modalitat en línia a causa de les restriccions sanitàries, però està previst que el pròxim dia 30 de juny tinga lloc de manera presencial l'acte de lliurament dels premis als equips guanyadors.

En aquesta final s'han presentat sis equips amb idees de negoci basades en la mobilitat sostenible i el disseny de ciutats intel·ligents. El passat 21 de maig va tindre lloc la sessió final del concurs #SmartMobilityChallenge organitzat per Ford Fund i la Universitat de València, en la qual les persones participants van exposar davant el tribunal els seus projectes de mobilitat sostenible. El tribunal estava format per part de la Universitat, per la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, M. Adela Valero; la professora del Departament de Direcció d'Empreses, Lola Garzón; i la tècnica d'emprenedoria d’UVemprén, Marta Llácer; i per part de la Ford Fund, la seua directora, Debbie Chennells; l'especialista en mobilitat de Ford Motor Company, Javier Gibello; i la responsable de comunicacions corporatives de Ford Motor Company, Eva Mocholí.

Com el braç filantròpic de Ford Motor Company, la missió de Ford Fund és enfortir comunitats i ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones. Treballant al costat de concessionaris i socis sense fins de lucre en 50 països, Ford Fund dóna accés a oportunitats i recursos que ajuden a les persones aconseguir el seu màxim potencial. Establit en 1949, Ford Fund ha invertit més de 2.000 milions de dòlars en programes que donen suport a l'educació, fomenten la conducció segura, enriqueixen la vida comunitària i promouen el voluntariat dels seus empleats. Per a més informació, es pot visitar la seua pàgina web o seguir els seus perfils en Facebook i Twitter. En Europa, Ford Motor Company treballa amb GlobalGiving, que connecta organitzacions sense ànim de lucre, donants i empreses en països de tot el món per accelerar canvis basats en la comunitat. Ajuda a tindre accés a finançament, eines, formació i el suport necessari per a servir a les seues comunitats. Des de 2002, GlobalGiving ha recaptat prop de 500 milions de dòlars de més d'un milió de donants per a quasi 27.000 projectes en més de 170 països. Cadascuna de les organitzacions que componen GlobalGiving ha sigut auditada i s'ha compromés a oferir als donants actualitzacions regulars respecte a com s'han posat en funcionament les donacions.

 

Més informació: