‘Natura mediterrània’ de Cáliz Pallarés al Jardí Botànic

  • Jardí Botànic
  • 2 d’abril de 2019
 
Fragment d'una obra de Cáliz Pallarés

El Jardí Botànic de la Universitat de València acull l'exposició 'Natura mediterrània. Paisatges i vegetació' de Cáliz Pallarés. La mostra recull l’última dècada creativa d’aquesta artista valenciana que sempre ha reflectit, al llarg de la seua trajectòria de recorregut internacional, un interès genuí per l’estudi de la natura. La relació amb l’entorn és una constant en els seus treballs pictòrics i gravats que, fins el 26 de maig, podran visitar-se a la Sala Hort de Tramoieres del Botànic.

La proposta de Pallarés reuneix 59 peces de pintura i gravat i una instal·lació escultòrica amb ceps naturals que ofereixen una particular visió de l’univers vegetal. Com encertadament ha descrit la galerista Isabel Bilbao, la reiteració de motius és com una sort d’assaig de llums, transfons, ombres i brillantors, que li serveixen per investigar i per constituir una Natura expressivament pròpia. La mateixa Pallarés, durant la inauguració de la mostra que es va celebrar el passat dijous, 28 de març, va explicar el seu interès per la idea de repetir un mateix motiu, canviant el color com canvien les estacions, treballar-lo amb diferents tècniques, com la serigrafia, xilografia i aiguafort, i experimentant amb materials.

Cáliz Pallarés és una artista valenciana, especialista en gravat i pintura, llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles. Al llarg de la seua trajectòria, ha realitzat múltiples exposicions individuals i col·lectives per terres valencianes i en sales i museus de Barcelona, Málaga, Segovia i Mainz, i compta amb obra en institucions com el Palau de la Música de València, el Fons Cultural Bancaixa, la Biblioteca Nacional i el Museu del Cairo.

L’exposició Natura mediterrània. Paisatges i vegetació estarà a la Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València fins al 26 de maig de 2019. Oberta de dilluns a diumenge de 10 a 20 h i amb entrada gratuïta.

Més informació: http://links.uv.es/VG68WEH