La Nau acull una taula redona sobre les fragilitats de la democràcia

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 8 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull divendres, dia 8 de juny, a les 19 hores, la taula redona ‘Fragilitats de la democràcia. Conseqüències de la no separació dels poders de l’Estat’. L’acte, que s’emmarca dins de la programació de Fòrum de Debats de la Universitat de València, està organitzat amb la Xarxa Zadig, l’Escola Lacaniana de Psicoanàlisi (ELP) i l'Associació Mundial de Psicoanàlisi (AMP).

En el debat participaran Andrés Perelló, secretari de Justícia, Nous Drets de la CEF-PSOE; Luis Manglano, magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana; Emilia Bolinches, periodista, vocal de la Comissió de Transparència de la Generalitat Valenciana; Teresa Ferrer, psicoanalista i membre de l’ELP i AMP; i Ricardo Rubio, metge, psicoanalista i membre de l’ELP i AMP. Presentaran l’acte Margarita Bolinches, psicoanalista, membre de l’ELP i AMP, i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València.

La xarxa Zadig Internacional, creada per Jacques-Alain Miller, té com a objectiu aconseguir que el discurs analític puga incidir en la política a través d’una organització específica quan les col·lisions amb la realitat així ho exigeixen. Davant dels qui prefereixen acontentar-se amb la idea que la psicoanàlisi és redueix a una clínica de “l'individual”, Freud va subratllar que no hi ha oposició entre la psicologia individual i la psicologia social. En aquesta orientació, Zadig-València ha volgut organitzar aquest cicle de trobades, que s’inicia amb aquest debat en forma de conversa, sobre les causes i les conseqüències del que s’ha qualificat com a fragilitats de la democràcia.