'De ruta amb el Botànic': excursions que es converteixen en intercanvis de coneixements

  • Jardí Botànic
  • 12 de setembre de 2018
 
De ruta amb el botànic

Amb setembre, es reprenen les excursions 'De ruta amb el Botànic', un cicle amb més d’una dècada d’història que ens proposa gaudir del nostre entorn natural amb la guia de personal expert en botànica per ampliar el coneixement que tenim dels arbres i paisatges valencians. Els caves i teixos de l’ombria de Mariola, el barranc d’Almanzor a la serra d’Espadà, el far de l’Albir a la Serra Gelada (amb itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda) i el Salto de la Novia, són les següents destinacions.

Les activitats De ruta amb el Botànic, organitzades des del Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb el club Fil per randa, i patrocinades per Caixa Popular, tenen per objectiu aconseguir que les persones que dediquen el seu oci a caminar pel camp, aprofiten al màxim la passejada per a descobrir què amaga cada planta, cada arbre i cada matís del paisatge. És la funció del guies botànics que acompanyen cada excursió: mostrar-nos els canvis de vegetació, les espècies autòctones més importants, els endemismes als que cal parar especial atenció, els exemplars monumentals, les claus per distingir determinades plantes... En definitiva, les excursions ofereixen visitar i gaudir de valuosos paratges valencians, i es converteixen en jornades d’intercanvi de coneixements.

La propera excursió, programada per al dissabte 22 de setembre, proposa visitar les caves i teixos a l’ombria de Mariola. Des del mateix poble d’Agres, s’anirà a la Font del Molí Mató per pujar a la serra i descobrir les tradicionals caves, estructures que van ser construïdes per a emmagatzemar neu i després comercialitzar-la en forma de gel, entre els segles XVII i el XIX. De baixada, es recorrerà la teixera d’Agres, microreserva de flora amb més d’una desena d’exemplars de teix catalogats com a monumentals, un autèntic luxe botànic.

Les següents excursions de De ruta amb el Botànic, ens portaran per camins de suro a la serra d’Espadà (21 d’octubre), el far de l’albir a la Serra Gelada (10 de novembre) i el ‘Salto de la novia’ al riu Palància (24 de novembre).

 

Més informació: http://links.uv.es/40Dv8Xk

Arxivat en: Jardí Botànic , Cultura