'Saó' celebra els seus 40 anys de periodisme en valencià, a La Nau

  • 7 de juliol de 2016
 
Revista Saó

'Saó', la revista degana de la premsa en valencià, celebra els seus 40 anys demà dia 8 de juliol al Paranimf de la Universitat de València. D’acord amb els responsables de la publicació “és un acte que pretén commemorar les últimes quatre dècades, però també mirar cap al futur”.

A les 19 hores tindrà lloc una taula redona que comptarà amb la presència del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el primer director de Saó, Josep Antoni Comes; el director actual de la publicació, Vicent Boscà, i del periodista i investigador Francesc Martínez. Hi haurà a més sorpreses durant la vesprada i en acabar actuarà la Muixeranga d’Algemesí i Tornejants dins de la programació del Festival Serenates. Aquesta activitat començarà al Claustre, a les 21 hores, i continuarà a la Plaça del Patriarca.

Des de juliol de 1976, Saó ha apostat pel valencianisme i ha conjugat les idees de modernitat del Concili Vaticà II i de ‘Nosaltres els valencians’ de Joan Fuster.

A hores d’ara, amb Vicent Boscà al capdavant de la publicació i Teresa Ciges com a cap de redacció, la revista ha sabut adaptar-se als nous temps sense renunciar els seus orígens. L’aposta per la vessant 2.0 i la renovació de la imatge gràfica de la revista fa que el paper i la finestra digital es donen la mà i es complementen. A més, amb motiu del quaranta aniversari ha volgut aportar el seu gra de sorra a l’enriquiment de la societat valenciana digitalitzant tots els números de la revista, que pròximament estaran disponibles.

Per a Vicent Boscà, director actual, “40 anys és una bona xifra per a pensar en el passat però sobretot per a reflexionar el present i preparar el futur aportant a la societat valenciana la visió i les opinions d’aquelles persones que creiem en el País Valencià. Després de 40 anys de periodisme en valencià –que no ens ha pogut fer callar ningú- continuem treballant per la dignificació de la llengua i del valencianisme sense renunciar a cap dels eixos fonamentals que van originar el naixement de la revista”.

Arxivat en: