'Science's structure', nou número de la revista Mètode Science Studies Journal

  • Mètode
  • 29 de gener de 2021
 
Nou número de Mètode Science Studies Journal

Sciencie’s structure és el títol de l’anuari de 2021 de la revista Mètode Science Studies Journaleditada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València. El volum número onze d’aquesta publicació, íntegrament en anglés, recull els quatre monogràfics publicats al llarg del darrer any, protagonitzats per temes com ara la biotecnologia, l'alimentació i la nutrició o l’impacte del canvi en els oceans, i coordinats per especialistes de les diferents matèries. La nova revista se centra a trobar la ciència com a única resposta possible a un present ple d’incerteses i un futur que ens planteja reptes constants. Així, Sciencie’s structure dirigeix la mirada cap a la creació d’un model de societat sostenible i de proximitat per a poder fer front a les conseqüències del canvi climàtic i del món hiperglobalitzat.

L’anuari recull, a més, articles que observen i analitzen la realitat a través de diferents disciplines i que ajuden a trobar respostes a través de la ciència en temes complexos i diversos, com el Big Data i l’aplicació d’aquesta a la vida quotidiana, o l’ús de les metàfores visuals per a comunicar la crisi de la COVID-19 a través de les vinyetes.

El nou número de Mètode SSJ ha comptat amb la col·laboració de l’artista valencià Javier Calvo Maiques. La portada i la contraportada presenten l’obra Retorn a Ítaca, una mostra del seu treball definit per l’abstracció geomètrica i un arriscat ús del color. En el volum també participen artistes com José Saborit, José María Molina, Garcia Bel, que amb les seues obres han il·lustrat els monogràfics de tot l’any. Per altra banda, també s’han recuperat obres clàssiques d’autors com René Magritte, Maurits Cornelis Escher, Andy Warhol o Francis Bacon.

Mètode Science Studies Journal, que es pot consultar de manera íntegra en accés obert, es troba inclosa en diversos índexs i bases de dades com Scopus, Emerging Sources Citation Index, Google Scholar, ERIH Plus i Latindex, entre altres.