200 alumnes d’UniSocietat descobreixen el territori de Cofrents i la seua comarca

  • 18 de novembre de 2016
 
Territori de Cofrents i la seua comarca

Dos centenars d’alumnes d’UniSocietat descobreixen, els dies 18, 19 i 20 de novembre, el territori de Cofrents i la seua comarca. Aquesta activitat del programa UniSocietat combina la formació acadèmica i la convivència entre estudiants de les 10 seus, en el Balneari de Cofrents. Participen els degans de les facultats de Medicina, Fisioteràpia i Infermeria.

‘UniSocietat, descobrint el territori’ és una experiència dirigida als estudiants del programa UniSocietat. Consta d'activitats formatives lligades al territori, la cultura i la salut, en un marc excepcional com és la Vall d'Aiora-Cofrents.

Els 200 alumnes assisteixen el cap de setmana a Cofrents, on tindran l'oportunitat de descobrir el territori a través de visites guiades i un creuer fluvial pel Xúquer, assistiran a activitats formatives (classes i conferències) i lúdiques (concerts, espectacles i ruta termal en el Balneari de Cofrents).

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; l'alcalde de Cofrents, Salvador Honrubia; i el director del Balneari de Cofrents, Fernández Torán, donaran la benvinguda als estudiants. El director, que també és mèdic, va oferir una xarrada sobre ‘Com viure millor més anys’. S'han programat tres conferències que seran impartides per Federico Pallardó, degà de la Facultat de Medicina, que parlarà sobre els aliments que influeixen en els nostres gens; Antonio Alberola, degà de la facultat de Fisioteràpia, que tractarà els mites i fonaments de la nutrició i la dietètica; i Julio Fernández, degà de la Facultat d'Infermeria, que oferirà la ponència ‘Abordatge a la fragilitat, un repte necessari’.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha manifestat que la iniciativa ‘UniSocietat, descobrint el territori’ pretén “fomentar un aprenentatge col·lectiu basat en les experiències, a través d'un treball de camp que permeta l'intercanvi de coneixements i promoga espais de diàleg i reflexió grupal”.

La Unitat de Suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Univeristat de València ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb la Diputació de València, l'ajuntament de Cofrents i els consistoris que acullen el programa: Benetússer, Gandia, Quart de Poblet, Massamagrell, Cullera, l'Eliana, Ontinyent, Paterna, Requena i Alzira. Han col·laborat Caixa Popular, Caixa Ontinyent, el Centre Internacional de Gandia, la Fundació Campus Ontinyent i la Fundació General de la Universitat de València.