202 alumnes de la Universitat de València es beneficien del programa d’esportistes d’elit aquest curs

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de gener de 2019
 
Imatge d'arxiu d'un esportista.
Imatge d'arxiu d'un esportista.

Un total de 202 alumnes de la Universitat de València s’estan beneficiant aquest curs de les ajudes del programa d’esportistes d’elit, alt rendiment i alt nivell. De les 245 sol·licituds presentades, s’han resolt favorablement 202. El 60% de les persones beneficiàries són dones.

30 de les persones escollides són esportistes d'alt nivell, 58 han estat anomenades per la selecció espanyola del seu esport en els últims dos anys, 121 són esportistes d’elit de la Comunitat Valenciana i 89 han obtingut resultats en Campionats d’Espanya federats o universitaris durant l’any 2018.

L’objectiu general del programa és donar suport a aquests esportistes matriculats a la Universitat de València en el curs 2018-2019 perquè puguen compatibilitzar els estudis universitaris amb l’alta exigència que comporta la pràctica esportiva d’alta competició, basada en entrenaments, concentracions, competicions i altres activitats necessàries per a l’obtenció dels resultats esportius nacionals i internacionals que acrediten.

Per a això el programa disposa de 20 tutors i tutores acadèmics corresponents als 20 centres de la Universitat de València en els quals estan matriculats aquests esportistes, i una coordinadora, la tècnica del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, Amparo Dols Nácher, que va ser medallista olímpica a Seül 88.

Tots els integrants del programa gaudeixen d’unes ajudes acadèmic-esportives, amb el suport acadèmic, la possibilitat d'utilització gratuïta dels serveis del gabinet de suport a l’esportista (amb metge, preparador físic, fisioterapeuta, i psicòleg, i de les instal·lacions esportives del Servei d’Educació Física i Esports). A més, poden obtindre 1,5 crèdits ECTS.

El programa està dotat amb 22 ajudes de matrícula gratuïta i 125 ajudes econòmiques de 400 euros, que els han correspost als estudiants que han obtingut la major valoració pels seus resultats esportius i el seu expedient acadèmic durant el curs anterior.

Aquest programa està funcionant des de 1999.

Arxivat en: Competicions , Estudis