25 anys de debats entre el món acadèmic i la Mesa d’Entitats al Rector Peset

  • Àrea de Cooperació
  • 1 d’abril de 2019
 
Roll up de les jornades

La Càtedra UNESCO de la Universitat de València i la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants han organitzat els dies 2, 3 i 4 d’abril les XXV Jornades de debat ‘Immigració, diversitat i democràcia’. Totes les sessions comencen a les 19 hores a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

Aquestes jornades compleixen 25 anys de celebració, ratificant la consolidació d’aquest fòrum de debat entre el món acadèmic i les entitats cíviques  sobre qüestions al centre de mira en l’espai social. 

Les jornades s’obriran aquesta vesprada amb una intervenció de Rosario Polito, en representació de la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants, i que servirà per a fer balanç i com a recordatori del treball desenvolupat al llarg d’aquests 25 anys pels diferents coordinador que han liderat la plataforma al llarg de les darreres dècades, com Vicen Sanz, Francisco Torres o Albert Mora.

Amb 16 entitats participants (com ara Entrepobles, Ca Revolta, Médicos del Mundo, etc. i els sindicats CC.OO i UGT) la Mesa d’Entitats representa la lluita d’un moviment cívic pels drets de les persones migrants, amb realitats socials diverses, en un món globalitzat però que pateixen les mateixes situacions d’exclusió i dificultats d’integració en la nostra societat.  
La trobada servirà d’espai de sensibilització social i per a crear sinèrgies  de treball entre el món acadèmic i el teixit de les entitats cíviques humanitàries, donant veu a docents, personal investigador, cooperants, intel•lectuals i agents socials.

Com ha explicat l’actual coordinadora de la Mesa d’Entitats, Victoria Porras: “tractarem amb especial interès els temes que han estat de major actualitat enguany en el debat social, com l’actual criminalització que està patint la solidaritat o la tracta i el tràfic il·legal”. A més, també es parlarà d’altres problemàtiques que pateixen de manera sistemàtica les persones migrants, com la situació de desprotecció dels menors no acompanyats o la llei d’estrangeria i la seua burocràcia a l’hora d’obtenir el permís de residència. 

Per a tractar aquestes qüestions es comptarà amb la intervenció de ponents experts, com les advocades Pilar Serrano, Carmen Barera i Celia Garzón, que promouen la campanya contra el tancament dels CIES o personal qualificat de la Fundació Don Bosco de Córdoba.

El Vicerectorat d’Internacionalització i cooperació ha encomanat a la Càtedra UNESCO, i a l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València l’organització d’aquestes jornades que compten amb la col·laboració del Col·legi Major Rector Peset.

Tota la informació i el programa clicant ací