25N a la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de novembre de 2021
 

La Universitat es suma a les reivindicacions i manifestacions per l’eliminació de la violència contra les dones amb la lectura del manifest de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, la conferència de la magistrada del Suprem Ana M. Ferrer, i una concentració a les portes de l’edifici de Rectorat.

La Universitat de València i la seua comunitat universitària han demostrat un any més el seu ferm compromís amb la lluita contra la violència contra les dones, una lacra que ja suma més de 1.100 víctimes des de l’1 de gener de 2003, any en que es començaren a contabilitzar aquests assassinats. 


El Claustre de La Nau va acollir la lectura del manifest de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE). Un acte que va comptar amb la participació de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez; la directora de la Unitat d’Igualtat, Amparo Mañés; a més d’altres autoritats i representants dels diferents col·lectius de la comunitat universitària. 

Tot seguit va tindre lloc la conferència “Jutjar amb perspectiva de gènere”, a càrrec de la magistrada de la Sala Segona de lo Penal del Tribunal Suprem d’Espanya, Ana María Ferrer.

El dia 25 de Novembre, a les 13 hores, ha sigut el torn de la ja tradicional concentració de cinc minuts a les portes de l’edifici de Rectorat. Una manifestació que ha procedit a les esdevingudes una hora abans als campus de els Tarongers i de Burjassot i  en la que s’ha reunit un gran nombre d’integrants de la comunitat universitària dels diferents campus de la Universitat per traslladar el rebuig i la contínua lluita de la Universitat de València per eliminar aquest tipus de violència i aconseguir així una societat més igualitària i més justa.