400 estudiants d’Unisocietat participen en una trobada a Ontinyent

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 3 d’abril de 2019
 
Imagen de la noticia

La capital de la Vall d'Albaida ha acollit aquest dimecres 3 d'abril una trobada multitudinària entre alumnes d’Unisocietat de Cullera, Benetússer, Alzira, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Gandia i Ontinyent. L'alumnat ha realitzat una visita guiada per la ciutat d'Ontinyent i ha assistit a la conferència del catedràtic de psiquiatria Rafael Tabarés.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, han rebut als alumnes d’Unisocietat en l'acte oficial que s'ha celebrat en el Teatre Echegaray aquest dimecres 3 d'abril. Es tracta de la trobada anual organitzada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Ontinyent, Caixa Popular i la Fundació Universitària de la Vall d'Albaida (FUVA).

La rectora ha destacat la importància del programa Unisocietat que “acosta la Universitat a persones de totes les edats, complint així un dels objectius de la Universitat pública”. Mestre també s'ha referit a la importància d'actes com el de hui que “permeten als i les estudiants del programa Unisocietat interactuar entre ells, alhora que coneixen diferents espais de la geografia valenciana, contribuint així a la vertebració del territori valencià”.

El president de la Diputació de València ha explicat que la Diputació “continua col·laborant amb la Universitat de València com a institució pública donada la seua vinculació amb el territori valencià i, en particular, participa en el programa UNISOCIETAT perquè vertebra les comarques valencianes a través del coneixement".

L'alcalde d'Ontinyent ha recordat que Unisocietat es va instaurar a Ontinyent fa ja 7 anys i ha demostrat que “l'aprenentatge és fonamental en qualsevol etapa vital”. Es tracta d'un projecte “relacionat amb la formació continuada al llarg de la vida, com ho demostren els estudiants amb la seua voluntat de continuar aprenent, descobrint i sorprenent-se”, ha manifestat l'alcalde.

Després de la recepció oficial, el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha presentat la conferència El rostre de la bona vida, a càrrec del professor Rafael Tabarés, catedràtic de Psiquiatria del Departament de Medicina de la Universitat de València.

Els estudiants, dividits en grups, i acompanyats per representants institucionals i/o tècnics dels ajuntaments participants han realitzat rutes guiades pels llocs més emblemàtics de la ciutat com el barri medieval de la Vila, l'Església amb el seu espectacular campanar, el Palau de la Vila, i els museus del tèxtil valencià i el Fester -dedicat als Moros i Cristians-.

En l'actualitat, el programa Unisocietat recull més de 1.700 estudiants distribuïts entre 12 seus: Bétera i Riba-roja de Túria (des del curs 2018-2019), Alzira i Benetússer (des de 2016-17), Paterna i Requena (des de 2015-2016), l'Eliana (des del curs 2014-15), Cullera, Massamagrell i Quart de Poblet (des del 2013-14), Ontinyent (des del 2011/12) i Gandia (des de 2007/08, on el programa es denomina UniMajors -per a majors de 50 anys-). Unisocietat compta amb la col·laboració de la Diputació de València i el patrocini principal de Caixa Popular (en deu seus), així com de Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i Banc Santander (a Gandia).

Imatges: