L'absentisme escolar i el dret a l'educació protagonitzen unes jornades en la Nau de la Universitat de València

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 7 de novembre de 2018
 
Imagen de la noticia

Els dies 8 i 9 de novembre se celebren les primeres ‘Jornades d'Absentisme Escolar i Dret a l'Educació’, organitzades pel grup de recerca POLISOC i la Unitat d’investigació en Política de l'Educació UINPE. Tenen com a objectiu generar un espai de comunicació on intercanviar coneixements, bones pràctiques i intervencions afectives.

Al llarg dels dies 8 i 9 el Centre Cultural la Nau serà l'escenari de diverses conferències i taules redones que abordaran l'absentisme escolar i el dret a l'educació des de diferents perspectives, analitzant les causes, així com la seua prevenció, intervenció i tractament. La presentació del seminari serà el dijous dia 8, a les 9:30 hores, a càrrec del vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV, Jorge Hermosilla; la vicedegana d'Estudis i Ordenació Acadèmica de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, Mª Elena Cantarino; la representant de la Fundació SM, Paula Benito; i el coordinador d'aquestes jornades, el professor José Ignacio Cruz (Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació. UV).

El professor Cruz ha explicat que l'absentisme escolar és un seriós problema educatiu i social que afecta cada curs a milers d'estudiants a la Comunitat Valenciana, “es dóna en tot l'ensenyament obligatori, encara que presenta major incidència en adolescents i preadolescents i en ocasions el menor absentisme compta amb antecedents familiars que predisposen el seu comportament", ha afirmat el coordinador.

És per açò que el grup d’investigació ABSENTIS/POLISOC de la Universitat de València ha convocat aquestes primeres Jornades d'Absentisme Escolar i Dret a l'Educació, amb el convenciment de la utilitat -acadèmica, social i educativa- de generar un espai de comunicació entre els agents responsables de la intervenció davant aquest problema.

Aquestes jornades han comptat amb la col·laboració del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV, el Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la UV, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, i la Fundació SM.

Més informació: