Acord de la Mesa Negociadora sobre condicions laborals del professorat associat

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de març de 2018
 
Rectorat de la Universitat.
Rectorat de la Universitat.

La Mesa Negociadora, òrgan de negociació de les condicions laborals de la Universitat d’acord amb els Estatuts de la Universitat de València i l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), en la reunió del 26 de març, va arribar per unanimitat a un acord de millora de les condicions laborals del professorat associat.

Després d’un ampli procés de diàleg al llarg de les darreres setmanes entre la representació institucional de la Universitat i les seccions sindicals amb representació a la Mesa Negociadora (CCOO, UGT, CGT i STEPV), es va assolir, per unanimitat, un acord que contempla diferents escenaris de millora de les condicions laborals del professorat associat, que es va declarar en vaga en reivindicació d’una millora retributiva i d’estabilització.

L’acord, que consta de cinc punts, es pot consultaríntegrament en aquest enllaç.

El compromís assolit al si de la Mesa Negociadora contempla donar suport dins del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes que es troba en procés de negociació amb la Generalitat Valenciana, a una retribució del PDI associat equivalent a la de professorat Titular d’Escola Universitària a temps parcial.

La Universitat de València es compromet a demanar autorització i finançament a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic per tal d’incrementar, amb efectes d’1 d’abril, les retribucions del professorat associat per assolir el nivell retributiu més elevat de les universitats públiques valencianes, la qual cosa suposaria un increment del 25,4% del nivell retributiu actual. Així mateix, es respectaran les condicions més beneficioses ja aplicades a la Universitat de València pel que fa al complement d’antiguitat (triennis).

L’acord assolit ahir contempla que, en cas de no comptar-se amb el finançament sol·licitat a la Generalitat Valenciana, la Universitat de València assumirà, amb autorització prèvia de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, un increment de la retribució del PDI associat del 50% de la diferència salarial actual entre la Universitat de València i el major nivell retributiu del professorat associat a les universitats públiques valencianes.

Aquesta mesura, que s’aplicaria de manera immediata amb efectes d’1 d’abril en cas de donar-se per finalitzada o suspesa temporalment la vaga de professorat associat, suposaria un impacte sobre el pressupost propi de la Universitat de València de més d’un milió d’euros que s’haurien d’ajustar sobre les partides ja existents en el pressupost de 2018, en cas de no disposar-se de fons públics addicionals. El cost estimat per a 2019 s’eleva a 1,5 milions d’euros.

Finalment, respecte a la demanda del professorat associat d’increment de la duració dels contractes, l’acord contempla la sol·licitud d’un dictamen jurídic sobre aquesta qüestió. A més, es convocarà una Comissió Tècnica de la Mesa Negociadora al llarg de la primera setmana lectiva d’abril per tal de d’abordar les qüestions referides a la modificació del Pla d’Estabilització del Professorat Associat, reconeixement de l’experiència laboral, docent i investigadora d’aquest professorat, així com a millores en l’assignació de la seua docència, que es tractaran posteriorment en la Mesa Negociadora.