L’activista Beatriz Ranea reivindica la història de la lluita feminista a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 7 de novembre de 2019
 
Beatriz Ranea.
Beatriz Ranea.

Després de la participació d’Elvira Lindo, Laura Freixas, Paula Bonet o Pilar Pedraza, el cicle ‘Dones creadores’ de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives continua la seua programació amb la madrilenya Beatriz Ranea Triviño, llicenciada en Ciències Polítiques, doctora en Sociologia i activista feminista. La conferència titulada ‘Genealogia feminista: perquè va ser som, perquè som seran’ va celebrar-se a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el dimecres 6 de novembre, a les 19 hores. L’activista va tancar un recorregut a través de la història del feminisme fins l’actualitat.

Beatriz Ranea, que està especialitzada en l’estudi de la construcció de la masculinitat a causa del consum de prostitució femenina, ha sigut professora en diverses universitats espanyoles, on ha impartit matèries com ‘Història de la teoria feminista’, a més d’haver fet classes en el màster ‘Igualtat i equitat en el desenvolupament’ de la Universitat de Vic.

Fa uns quants mesos, l’activista va publicar el llibre ‘Feminismos. Antología de textos feministas para uso de las generaciones más jóvenes, y las que no lo son tanto’. En la conferència, Ranea intentarà fer el mateix que en el seu últim llibre: traçar un recorregut a través de la genealogia i la història del feminisme i, d’aquesta manera, reconéixer les lluites prèvies i situar-nos en el context actual d’auge d’aquest moviment social, un moment històric que diverses intel·lectuals han anomenat ‘quarta onada feminista’.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.