Adela Cortina, guardonada en els Premis de la Crítica Literària Valenciana 2018

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de maig de 2018
 
Adela Cortina.
Adela Cortina.

La catedràtica de la Universitat de València Adela Cortina ha rebut el guardó en la modalitat d’Assaig i Crítica dels Premis de la Crítica Literària Valenciana 2018. Cortina ha sigut premiada per la seua obra ‘Aporofobia, el rechazo al pobre. Un desafío para la democracia’.

El jurat considera que el llibre analitza un aspecte de la realitat “sovint desapercebut i no reconegut”, que posa en evidència “les nostres patologies socials”.

Els escriptors Lola Blasco, Chema Cardeña, Rafa Cervera i Antonio Praena són els altres premiats, en les modalitats de Literatura Dramàtica, Narrativa i Poesia, respectivament, que es van decidir a la Casa de Cultura de Rocafort.

L’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE) organitza uns guardons que es concedeixen a les millors obres publicades durant l’any anterior i enguany els organitzadors han acudit a Rocafort perquè es compleixen huitanta anys de l’eixida d’Antonio Machado de Villa Amparo.

Adela Cortina és catedràtica d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València i, des de la seua fundació el 1857, va ser la primera dona membre de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. És directora del Màster i Doctorat Ètica i Democràcia i de la Fundació Étnor. És doctora honoris causa per dotze universitats nacionals i internacionals, i ha format part del jurat dels Premis Príncep i Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats i de Ciències Socials. És Premi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007 i Premi Nacional d’Assaig 2014.

Algunes de les seues obres són Ética mínima, Ética sin moral, Ética aplicada y democracia radical, Ciudadanos del mundo, Por una ética del consumo, Ética de la razón cordial, Las fronteras de la persona, Justicia cordial, Neuroética y neuropolítica y ¿Para qué sirve realmente la ética?, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014.