Adela Cortina, premi Drets Humans de l’Advocacia Espanyola 2018

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de desembre de 2018
 
Adela Cortina.
Adela Cortina.

El Consejo General de la Abogacía Española ha concedit a Adela Cortina, catedràtica emèrita de la Universitat de València, el Premi Drets Humans de l’Advocacia Espanyola 2018 en la categoria de ‘Persones’ en la seua XX edició. Enguany el premi s’ha dedicat de manera específica a la prevenció dels delictes d’odi.

La concessió coincideix amb el 70º aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans de les Nacions Unides i amb el 75º aniversari de la fundació del Consejo. L’acte institucional de lliurament del premi tindrà lloc a Madrid aquest dijous, 13 de desembre, a les 18:30, a l’Espacio Harley Ventas (Calle Alcalá, 182).

Adela Cortina és catedràtica d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València i, des de la seua fundació el 1857, va ser la primera dona membre de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. És directora del Màster i Doctorat Ètica i Democràcia i de la Fundació Étnor. És doctora honoris causa per dotze universitats nacionals i internacionals, i ha format part del jurat dels Premis Príncep i Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats i de Ciències Socials. És Premi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007 i Premi Nacional d’Assaig 2014. Aquest mes de maig de 2018 ha rebut el Premi de la Crítica Literària Valenciana en la seua modalitat d’Assaig i Crítica per la seua obra ‘Aporofobia’.

Algunes de les seues obres són Ética mínima, Ética sin moral, Ética aplicada y democracia radical, Ciudadanos del mundo, Por una ética del consumo, Ética de la razón cordial, Las fronteras de la persona, Justicia cordial, Neuroética y neuropolítica y ¿Para qué sirve realmente la ética?, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014.