Albert Rossich, hui en la commemoració dels 40 anys del Departament de Filologia Catalana

  • 3 de maig de 2017
 
40 anys departament Filologia catalana

El professor de la Universitat de Girona Albert Rossich participa hui dimecres en els actes commemoratius dels 40 anys de la creació del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. Rossich parlarà (18 hores) sobre ‘Apoteosi barroca: un poeta valencià ignorat a l’Estudi General de Lleida: L’oració a Felip de Berga i Aliaga’. L’acte serà presentat per Vicent J. Escartí.

La sessió se celebra al saló d’actes Manuel Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Comunicació i Traducció. També hi haurà el testimoni de  Martí Mestre (exlector de català a Zagreb i traductor), i l’actuació de les cantautores Eva Dénia i Merxe Martinez.

El departament fou creat per Manuel Sanchis Guarner l’any 1976. Fins a aquell moment, el mateix Sanchis Guarner, primer catedràtic de Lingüística Valenciana, impulsava uns cursos extra-curriculars de valencià. I anteriorment hi hagué seminaris i altres iniciatives que la dictadura franquista va avortar.

Albert Rossich (Girona, 1952) és catedràtic de filologia catalana de la Universitat de Girona. Ha publicat articles sobre la modernitat primerenca on manté que l’anomenada “decadència” és una construcció problemàtica del segle XIX que s’ha de revisar. És membre de la secció Francesc Eiximenis de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la UdG. Ha fet una adaptació dramàtica de ‘Lo desengany’ de Francesc Fontanella, i ha editat la poesia de Francesc Vicent Garcia. Des de 2006, dirigeix la ‘col·lecció Philologica’ de l'editorial baixempordanesa Edicions Vitel·la.