Alcoi acull l’exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 24 d’octubre de 2018
 
Imagen de la noticia

La mostra està oberta al públic a l’Ajuntament d’Alcoi des del dimecres 24 i es podrà visitar fins al 4 de novembre. Els 32 panells que la conformen posen de manifest la creixent importància social, econòmica i cultural del fenomen running a la Comunitat Valenciana.

En l’exposició han participat 48 autors, la majoria docents i investigadors/es de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l’exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s’aborde el fenomen del running des d’una àmplia varietat d’òptiques com ara la salut, la fisiologia, qualitat de vida, nutrició, prevenció de lesions, psicologia, etc.

La mostra Territori valencià, territori runner realitza una “radiografia acurada i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur”, assegura el comissari de la mostra, el professor Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia Social).

“La Universitat de València ratifica una vegada més el seu compromís amb la societat valenciana participant en un projecte acadèmic en el qual s’aborda l’esport del running des de diverses perspectives acadèmiques, amb una meta comuna, la transferència de coneixement en l’escenari territorial valencià”, ha subratllat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla.

L’exposició Territori valencià, territori runner romandrà a Alcoi fins al 4 de novembre, després continuarà el seu recorregut itinerant pels municipis del territori valencià. Aquesta mostra ha estat produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, finançada per Caixa Popular, i amb la col·laboració de la Direcció General d’Esports.