Alicia Ventura ofereix una conferència a La Nau sobre l’art com a teràpia

  • 8 de maig de 2017
 
Alicia Ventura

La gestora cultural Alicia Ventura oferirà la conferència ‘Programa Art i Salut als centres hospitalaris’, aquest dimarts, dia 9 de maig, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau. La xarrada, que pretén posar en valor el paper de l’art com a teràpia, s’inscriu en el programa ‘Art i Ment’, del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Alicia Ventura és historiadora de l’art i música de formació, màster en Gestió Cultural per ESADE i la Universitat Pompeu Fabra.

Responsable del programa Artèria DKV i directora de la col·lecció d’art DKV, dirigeix també el projecte artístic de la Fundació Integralia i el projecte cuidArt de l’Hospital Marina Salud de Dénia, on s’ha especialitzat en temes d’art i salut, i dirigeix des de fa sis anys el Congrés ‘Espais d’Art i Espais de Salut’. En el marc d’aquests programes ha comissariat desenes d’exposicions. Així mateix, ha desenvolupat com a comissària independent més de 90 exposicions i múltiples projectes de caràcter col·lectiu i individual.  Mostra de Marina Nuñez o de Pablo Palazuelo i de Tàpies.

Ha estat també galerista a Barcelona, coordinadora de la Fira de Videoart Loop de Barcelona en les seues dues primeres edicions. Directora d’exposicions del Fòrum Ciutat. Des de 2004 posseeix una empresa de gestió cultural, Gestión Arte Ventura, que desenvolupa diferents projectes artístics. Pertany al patronat de la Laboral de Gijón. Imparteix regularment cursos i té una àmplia bibliografia d’articles i publicacions.

El programa ‘Art i Ment’ (http://www.uv.es/cultura/artiment) és un projecte d’intervenció sociocultural promogut des d’aquest curs pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

La posada en marxa d’aquest programa ha estat possible gràcies a la Fundació General de la Universitat de València i a la implicació de diverses entitats: Caixa Popular, Fundació Per Amor a l’Art, Fundación Antonia Mir, Berklee College of Music de València, Facultat de Psicologia de la Universitat de València  (màster universitari en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències), Conservatori Professional de Música de València, United Nations Office on Drugs and Crime, Associació ÀMBIT, Fundación por la Justicia, IVAJ (Generalitat Jove) i els col·legis públics Cervantes, Dr. Olóriz, Primer Marqués del Túria, Mestalla i La Nostra Senyora dels Desemparats.