Alumnat de Magisteri exposa 18 instal·lacions artístiques en el Museu de Ciències Naturals de València

  • Gabinet de Premsa
  • 17 d’abril de 2018
 
Una de les figures de la mostra 'Viure la Mort'
Una de les figures de la mostra 'Viure la Mort'

‘Viure La Mort’ és el nom de la mostra que recull les obres d’alumnat de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i que s’inaugura aquest dimecres 18 d’abril a les 12 hores en el Museu de Ciències Naturals de València (Jardí de Vivers). Es tracta d’un conjunt de 18 instal·lacions artístiques. Les obres estan instal·lades al llarg del recorregut del museu, de manera que l’espectador ha d’anar buscant els vestigis de la mort durant la seua visita a l’exposició. Es tracta d’una mostra interactiva que permet reflexionar sobre la mort, i molt especialment sobre l’oportunitat d’educar en la mort a la ciutadania.

Entre els títols de les instal·lacions es troben propostes com Re-nàixer, Entre la llum i la foscor, Tot el que naix s’apaga, Som flor i llavor, Engabiats, Assassins del medi ambient, Menjar-se la mort, La mort no discrimina o Morta en vida, sempre amb reivindicacions que van des de les qüestions de gènere fins al dret a una mort digna. 

La part educativa ha estat a càrrec del professor Ricard Huerta del Grup Creari d’Investigació en Pedagogies Culturals. Aquesta activitat suposa una col·laboració entre el Museu de Ciències Naturals de l’Ajuntament de València i la Universitat de València. Durant els mesos d’abril, maig i juny de 2018 es presenten els treballs artístics que ha preparat l’alumnat de ‘Propostes Didàctiques en Educació Artística’ en la menció d’Art i Humanitats del grau universitari de Mestre Especialista en Educació Primària. També hi haurà programació online a través del hastag #ViureLaMort