Els alumnes de les seus d’Unisocietat visiten Cofrents

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 20 de novembre de 2017
 
Els alumnes de les seus d’UNISOCIETAT visiten Cofrents
Benvinguda als alumnes d’Unisocietat a Cofrents.

Prop de dos-cents estudiants d’Unisocietat van passar el cap de setmana del 17 al 19 de novembre al municipi de Cofrents, en el marc de l'activitat ‘Unisocietat, descobrint el territori’. Es tracta d’una experiència que consta d’activitats formatives lligades al territori, la cultura i la salut, en un context excepcional com és la Vall d’Aiora-Cofrents.

Aquesta trobada, que se celebrà els dies 17, 18 i 19 de novembre, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cofrents i el Balneari d'Hervideros i amb el recolzament financer de Caixa Popular. El seu objectiu és ampliar el coneixement dels assistents sobre l’interessant patrimoni natural i cultural que atresora Cofrents i la seua comarca, així com fomentar la convivència i impulsar un aprenentatge col·lectiu.

Els dos-cents alumnes, que pertanyen a les seus d’Ontinyent, Paterna, l’Eliana, Benetússer, Quart de Poblet, Gandia, Requena, Alzira i Massamagrell, van tindre l’oportunitat de descobrir el territori a través de visites guiades i un creuer fluvial pel Xúquer. A més, van assistir a activitats formatives (classes i conferències) i lúdiques (concerts, espectacles i ruta termal al Balneari de Cofrents).

El mòdul formatiu va constar de quatre conferències impartides per professors de la Universitat de València especialistes en diferents temàtiques. Silvia Barona, catedràtica de Dret Administratiu i Dret Processal, va tractar la mediació com a via de solució de conflictes, fomentant el diàleg i la reducció de l’estrés en favor de la salut. La degana de la Facultat de Psicologia, María Dolores Sancerni, va oferir una ponència titulada No hi ha majors. Reflexions d’una psicòloga. Juan Carlos Moltó, degà de la Facultat de Farmàcia, abordarà la veritat sobre allò que es diu dels aliments. El director del Balneari de Cofrents, Miguel Ángel Ferández Torán, també mèdic, va centrar la seua intervenció en Com viure millor més anys.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, va manifestar que la iniciativa Unisocietat, descobrint el territori pretenia “impulsar la confraternitat entre els alumnes de les diferents localitats, fomentar un aprenentatge col·lectiu basat en les experiències i gaudir de l’entorn paisatgístic valuosíssim de la Vall d’Aiora-Cofrents, referent de l’interior valencià”. El projecte va estar cofinançat per Caixa Popular i compta amb la col·laboració de Caixa Ontinyent (a la Vall d’Albaida).