Alzira rep fins al 21 d'octubre l'exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 2 d’octubre de 2018
 
Imagen de la noticia

La inauguració se celebra aquest dimecres, 3 d'octubre, a les 13 hores, en l'Escola per a Adults d'Alzira i podrà ser visitada de 9 a 12 i de 18 a 22 hores, de dilluns a divendres, fins al 21 d'octubre.

L'exposició Territori valencià, territori runner, comissariada per Víctor Agulló (Departament de Sociologia i Antropologia Social), produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i amb el suport financer de Caixa Popular i de la Direcció general d'Esports, es presenta aquest dimecres, 3 d'octubre, a Alzira, capital de la Ribera Alta. 

La inauguració tindrà lloc en l'Escola per a Adults, on la mostra romandrà oberta fins al pròxim 21 d'octubre. La presentació d'aquesta exposició coincideix a més, el pròxim 14 d'octubre, amb l'important esdeveniment esportiu de la XXI Mitja Marató Ciutat d'Alzira.

En l'exposició, que consta de 32 panells, han participat 48 autors, la majoria docents i investigadors/as de la Universitat de València, així com atletes, historiadors esportius, entrenadors i periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta rellevant participació imprimeix a la mostra un caràcter multidisciplinari, la qual cosa permet que s'aborde aquest fenomen esportiu de masses, especialment en el territori valencià, des d'una àmplia varietat d'òptiques, com la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, etc.

L'exposició ha recorregut nombroses poblacions, com València, Massamagrell, Xulella, l’Eliana, Setaigües i Paterna, i és una mostra més del compromís de la Universitat de València amb la societat valenciana, tot participant en un projecte acadèmic en el qual convergeixen recerca, educació, formació i transferència de coneixement en l'espai valencià. 

Pròximament, l'exposició serà exhibida, entre octubre i desembre, en les poblacions d'Alcoi (l’Alcoià), Gandia (la Safor) i novament la capital del Túria, València. En 2019 la mostra prosseguirà el seu itinerari per altres localitats on es disputen carreres populars de referència en el territori valencià.