L'anàlisi de la implementació dels ODS centra un curs a la Universitat d'Estiu

  • UVGandia
  • 10 de juliol de 2020
 

La covid-19 ha impactat en tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest marc d’acció global s’enfronta hui a nous reptes i problemes que s’afegeixen als ja existents abans de la irrupció de la pandèmia. En aquest curs, que tindrà lloc divendres 24 de juliol, s'examinaran diversos exemples de pactes i estratègies sorgits per a implementar els ODS en diferents àmbits i escales. I per això comptarem amb els protagonistes d'aquestes iniciatives.

La primera de les experiències en les que ens fixarem serà en la de la Universitat de València: el vicerector d'internacionalització, Carles Padilla, obrirà el curs parlant de  "El paper de la universitat en les aliances estratègiques nacionals i supranacionals". A continuació, Andrés Boix, professor del Dep de Dret Administratiu i Processal i membre de la Càtedra d’Economia Col·laborativa de la UV es fixarà en el paper de la ciutadania i ens parlarà de les xarxes ciutadanes i l'activisme de carrer.


A partir de les 11 serà el moment d'escoltar les veus polítiques. L'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, parlarà sobre com "pensar localment i actuar globalment" i, a continuació, podrem comptar amb la intervenció de la Consellera de Participació, Transparència i Cooperació qui pronunciarà la conferència "Objectius de desenvolupament sostenible i ciutats en l'època Post-COVID19".

El tancament del curs i, també, la veu crítica la posarà l'ecofeminista Yayo Herreros qui realitzarà una revisió crítica dels ODS,  qüestionant-se el propi model i els instruments generats per impulsar els ODS.

Aquest curs tindrà lloc divendres 24 de juliol de 9.30 a 13.15 i per a seguir les sessions tan sols hi ha que registrar-se en aquest enllaç.