Aprovat el reglament per a l’avaluació i qualificació per a títols de grau i de màster, i la carrera professional del PAS

  • 30 de maig de 2017
 
Aprovat el reglament per a l’avaluació i qualificació

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat aquest dimarts el Reglament d’Avaluació i Qualificació per a títols de grau i de màster. També s’ha aprovat l’abonament al Personal d’Administració i Serveis de l’anomenada ‘carrera professional’, en els termes acordats entre la Gerència i els sindicats.

El Reglament d’Avaluació i Qualificació ha estat presentat per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez. El document pretén garantir “una avaluació objectiva i planificada”, i regula la programació de les proves, la qualificació dels resultats, la comunicació de les qualificacions i els procediments de revisió i d’impugnació de les notes. El text assenyala: “L’estudiantat té dret a l’avaluació del seu aprenentatge d’acord a criteris públics i objectius”, així com a la seguretat i la imparcialitat de les avaluacions.

En la reunió també s’ha aprovat el Reglament de Matrícula per a títols de grau i màster, que simplifica i actualitza l’anterior text normatiu.

Carrera professional

D’altra banda, el Consell de Govern ha autoritzat el pagament del 30% dels conceptes retributius recollits en la disposició addicional vint‐i‐sisena de la Llei 14/2016, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a 2017 (carrera professional del Personal d’Administració i Serveis de les universitats públiques valencianes). L’acord ha estat presentat pel gerent, Joan Oltra, qui ha remarcat que compta amb el suport de tres dels quatre sindicats amb representació en la institució.

La Universitat també promourà que les Universitats del Sistema Públic Universitari Valencià sol∙liciten a la Generalitat Valenciana l’autorització per a l’abonament d’un percentatge homogeni i com a mínim del 40% d’aquest concepte amb efectes d’1 de gener de 2017. Així mateix, s’intentarà incloure al personal interí i laboral temporal, que té el seu dret reconegut judicialment, en l’acord.

Col·legi major Lluís Vives

El gerent també ha informat de l’última hora sobre el col·legi major Lluís Vives, que va ser ocupat per persones alienes a la comunitat universitària l’1 de maig,. Dos grups diferents de mediació –la Federación para la Mediación de la Comunidad Valenciana i El Rogle– continuen realitzant les seues funcions. El Consell de Govern ha establit un termini d’una setmana per a comprovar si es produeixen avanços en la mediació. En cas afirmatiu, la Universitat podria ampliar en uns dies el període de negociació. En cas contrari, el Consell de Govern analitzarà novament la situació i estudiarà les diferents alternatives.

Condol institucional

En el seu informe, el rector, Esteban Morcillo, ha expressat el condol institucional per la mort, aquesta setmana, de la professora emèrita del Departament de Microbiologia i Ecologia M. Rosa Miracle Solé.