Ares dels Oms acull la trobada ‘Joves Rurals’ de la Comunitat Valenciana

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 13 de novembre de 2018
 
Imagen de la noticia

Les jornades giraran entorn de la despoblació i apoderament juvenil en les comarques rurals valencianes. Aquesta trobada ha sigut organitzat per la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) en col·laboració amb la Universitat de València.

Ares dels Oms acull demà dimecres 14 de novembre la Trobada ‘Joves Rurals’ de la Comunitat Valenciana, un seminari impulsat per la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) en col·laboració amb la Universitat de València, dirigit a tractar el problema de l'envelliment i despoblació en el medi rural valencià des d'un prisma juvenil.

A les 10:00 hores, el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, inaugurarà la jornada juntament amb el director general de Joventut, Jesús Martí; l'alcalde de Ares dels Oms, Rafael Giménez, i el director de la Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Open Data, Joaquín Martín Cubas.

Aquestes jornades, obertes a joves en general i agents de desenvolupament local, tècnics i regidories de Joventut, en particular, comptaran amb la participació de diferents personalitats del món universitari, associatiu i polític, que tractaran de donar resposta als reptes del present i futur al que s'enfronten les xicotetes poblacions de l'interior de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el professor de la Universitat de València Joaquín Martín (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració) oferirà una ponència sobre participació i empreniment en entorns rurals. A més, Ares dels Oms serà escenari de tallers i debats sobre bones pràctiques de dinamització social o sobre motivació i apoderament juvenil, no solament per part de ponents regionals, sinó també procedents d'altres territoris d'Espanya.

Més informació: