Arranca la desena edició del Festival de Migmetratges La Cabina

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 de novembre de 2017
 
Cartell La Cabina. 2017.
Cartell La Cabina. 2017.

El Festival Internacional de Migmetratges La Cabina se celebra del 16 al 25 de novembre a València, en diferents espais, entre altres el Centre Cultural La Nau de la Universitat, la seu administrativa del festival al llarg de l'any, i un dels principals escenaris, amb projeccions de les seccions 'Amalgama' i 'Inèdits', una exposició i la cloenda del festival.

El Festival Internacional de Migmetratges La Cabina  està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, l'Institut Valencià de Cultura, la Conselleria de Cultura a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Té també la col·laboració de l'Ajuntament de València, Palau de la Música i el patrocini oficial de Cervesa Turia i Caixa Popular.

Les projeccions d'aquesta desena edició arranquen dijous 16 de novembre i durant 10 dies el millor cinema de 30 i 60 minuts es presenten a la ciutat. Enguany són diversos els “plats forts”, entre els quals hi ha el migmetratge valencià que formarà part de la Secció Oficial, ‘Grafiti’ (Lluís Quílez. Espanya, 2015), que va estar nominat als Goya 2017 i a l'avantsala dels Oscar aquest mateix any. També formarà part de la Secció Oficial la nord-americana ‘Tokyo Project’, dirigida per Richard Shepard -guanyador d'un Emmy per la direcció del capítol pilot de ‘Ugly Betty’ i director de diversos episodis de la sèrie ‘Girls’-, produïda per Lena Dunham i protagonitzada per Elisabeth Moss (‘Mad Men’ i ‘The Handmaid's Tale’, paper pel qual va guanyar recentment el Premi Emmy a la Millor Actriu), i Ebon Moss-Bachrach (‘Girls’). Aquesta projecció suposarà l'estrena a Europa en pantalla gran i Richard Shepard acudirà al festival per presentar el film.

La Cabina compleix deu anys demostrant la seua consolidació com a festival de migmetratges i fent de València la seu internacional del cinema d'aquest format. N’és una prova la gran quantitat de pel·lícules rebudes (409), de les quals s'han seleccionat 24 de 13 nacionalitats diferents (Cuba, Alemanya, Espanya, França, Brasil, Àustria, Finlàndia, Bèlgica, Polònia, Holanda, Japó, Estats Units i Marroc) per a la Secció Oficial.

En 'Amalgama', que es fa al Centre Cultural La Nau, s'han seleccionat 10 films i destaca la gran participació d'Espanya, 5 pel·lícules en règim de producció i 4 coproduccions amb països com França, Xile, Índia i Bèlgica. És a dir, un total de 9 migmetratges del total dels 10 seleccionats. Alemanya és l'altre país que participa en Amalgama amb la producció del film “Simba in NY”.

Seccions paral·leles i activitats

L'exposició  ‘La Cabina: 10 anys, 10 cartells’ a la Sala Oberta de La Nau, en la qual, a més dels cartells que han sigut imatge del festival en els seus 10 anys de vida, també s'hi mostra el trofeu que, per primera vegada, es lliurarà al Millor Migmetratge de la Secció Oficial i al Millor Migmetratge d'Amalgama.

La música torna a cobrar una especial rellevància amb la secció 'Visuals'. Enguany es trasllada de seu i es fa al claustre del Centre Cultural del Carme gràcies a la col·laboració del Consorci de Museus de la Generalitat. Quatre grups valencians (Salfuman, Navvier, Tardor i Tórtel), que incorporen visuals a les seues actuacions, hi oferiran dos concerts els dies 23 i 24 de novembre.

Continua la secció 'Inèdits', que també tindrà lloc a La Nau, en la qual s'exhibiran obres de directors consagrats que són, en gran part, desconegudes per al gran públic. Per primera vegada, es projectaran amb subtítols en valencià gràcies a la participació de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

A més de les trobades i col·loquis amb el públic que protagonitzen alguns dels directors dels migmetratges de la Secció Oficial, hi haurà el Seminari Especialitzat en Periodisme Cinematogràfic, impartit per Javier Tolentino, director del programa El séptimo vicio de Radio 3, i el Premi al Millor Cartell d'un migmetratge de la Secció Oficial i d’Amalgama.

 

Més informació: